Constructii & Imobiliare

Romania Sotheby’s International Realty, agenţie specializată în intermedierea proprietăţilor de lux, a înregistrat o creştere de peste 127% a veniturilor în 2020 la nivel local, acesta fiind şi cel mai bun an din istoria companiei

Romania Sotheby’s International Realty, agenţie...

Autor: Roxana Rosu

02.03.2021, 13:03 354

Romania Sotheby’s International Realty, agenţie specializată în intermedierea proprietăţilor de lux, a înregistrat o creştere de peste 127% a veniturilor în 2020 la nivel local, acesta fiind şi cel mai bun an din istoria companiei româneşti, care are în portofoliu imobile cu o valoare de 620 milioane euro.

Sotheby’s International Realty a intrat pe piaţa românească în iulie 2020 prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie înfiinţată în anul 2014 şi care a aparţinut grupului Artmark , platformă de licitaţii pe piaţa de artă.

„Anul 2020 ne-a pus în faţa unor mari provocări, dar a adus şi oportunităţi unice de dezvoltare. Prin talentul şi rezilienţa de care a dat dovadă echipa locală, alături de investiţiile în tehnologie, Romania Sotheby’s International Realty a oferit clienţilor săi cele mai râvnite proprietăţi istorice şi de lux din România în condiţii de siguranţă. Am reuşit să menţinem un flux sănătos de tranzacţii şi să atingem o valoare a proprietăţilor din portofoliu de 620 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2019,” a declarat Monica Barbu, CEO al Romania Sotheby’s International Realty.

Sub impactul pandemiei, cererile clienţilor pentru proprietăţi situate în afara oraşelor au crescut exponenţial comparativ cu anii anteriori.

Compania a intermediat anul trecut vânzarea unor proprietăţi cunoscute, precum Conacul Dimachi-Arghiropol, monument istoric de secol XVIII, Hanul Balaban din Transilvania, construit în stil tradiţional după planurile unei case vechi de peste 100 de ani, Vila Cantacuzino din Călimăneşti, monument de arhitectură reprezentativ.

Printre cele mai importante vânzări urbane au fost vila neoclasică semnată de arhitectul Dimitrie Herjeu, fost sediul al Gestapo-ului, Vila Poesia, situată în centrul capitalei, în Piaţa Charles de Gaulle, casa arhitectului Dimitrie Maimarolu, din apropierea parcului Cişmigiu, şi Casa Auschnitt din centrul Galaţiului.

La nivel global, consultanţii independenţi de vânzări afiliaţi la reţeaua Sotheby’s International Realty au intermediat vânzări record, de 150 miliarde de dolari (124 mld. euro), în creştere cu aproape 32% faţă de 2019.

De asemenea, volumul tranzacţiilor finalizate ca urmare a recomandărilor făcute de consultanţi în interiorul reţelei globale a crescut cu 42%, până la 2,9 miliarde de dolari (2,4 mld. euro).

În 2020, brandul a deschis peste 50 de noi birouri în întreaga lume, ajungând astfel la aproape 1.000 de birouri în 75 ţări şi teritorii cu aproximativ 24.000 de brokeri independenţi la nivel global.

În Europa, brandul Sotheby’s International Realty s-a extins cu parteneriate în Germania, România, Ucraina şi Muntenegru.

Sotheby’s International Realty a fost fondată în anul 1976 ca divizie imobiliară destinată clienţilor reputatei casei de licitaţii Sotheby’s.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO