Constructii & Imobiliare

Saint-Gobain Rigips: În România există 2,5 milioane de locuinţe mai vechi de 50 de ani care au nevoie de îmbunătăţiri

Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit

Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit

Autor: Andreea Neferu

14.07.2014, 00:06 231
Constantin Hariton, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit, spune că piaţa locală de construcţii nu va înregistra creşteri semnificative anul acesta, una dintre principalele provocări cu care jucători de profil se confruntă fiind „precaritatea financiară“ a populaţiei.
 
„Piaţa materialelor de construcţii a fost susţinută în ultimii ani de lucrările de repa­raţii capitale şi de construcţiile ingi­nereşti (de infrastructură - n.red.), dar numărul proiectelor noi a tot scăzut în ultimii ani“, spune Hariton.
 
El adaugă că redresarea sectorului construcţiilor depinde de creşterea investiţiilor statului  şi a absorbţiei de fonduri europene, dar şi de stabilizarea cadrului legislativ. „Investiţiile private, străine sau autohtone, au şi ar putea avea o influenţă pozitivă şi mai mare, cu o strategie adecvată a statului pentru susţinerea sectorului construcţiilor: reduceri de TVA, avantaje fiscale pentru clădiri-monument sau pentru cele care se reabilitează termic etc.“, explică Hariton, care adaugă că fondul de locuinţe din România necesită o reabilitare termică la scară largă. România are în total un fond de 8,5 milioane de unităţi locative, potrivit informaţiilor ZF. „Există peste 2,5 milioane de locuinţe cu o vechime de peste 50 de ani care au nevoie de îmbunătăţiri“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO