Constructii & Imobiliare

Salvarea birourilor vine dinspre sectorul medical: IMMOFINANZ închiriază pentru 25 de ani o clădire de 11.000 mp din parcul IRIDE, care va găzdui un centru medical

Salvarea birourilor vine dinspre sectorul medical:...

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2021, 10:53 309

IMMOFINANZ a semnat un contract de închiriere pe termen lung pentru o suprafaţă de aproximativ  11.000 de metri pătraţi către Grupul Provita, unul dintre principalii operatori de centre medicale din România. Provita va ocupa integral clădirea IRIDE Î eighteen, recent modernizată, parte din parcul IRIDE, urmând să deschidă aici un spital multidisciplinar. Contractul de închiriere acoperă o perioadă  de 25 de ani.

Un contract pe o perioadă de 25 de ani majorează semnificativ valoarea unei proprietăţi, în condişiile în care cererea pentru spaţiile de birouri a scăzut în ultimul an, iar cei mai mulţi chiriaşi doresc contracte flexibile sau pe o perioadă mai mică decât cea standard, de 5 sau 7 ani.

Pe fondul scăderii cererii, tot mai mulţi proprietari de birouri aleg să le transforme în proiecte rezidenţiale, spitale sau să le dea altă utilitate clădirilor.

„Parcul IRIDE, unul dintre cele mai mari  hub-uri de clădiri de birouri din Bucureşti, are deja o reputaţie excelentă, datorită diversităţii serviciilor oferite chiriaşilor şi rezidenţilor din zonă. Parteneriatul cu Provita lărgeşte oferta actuală, prin includerea unui centru medical de top, care va contribui la majorarea gradului de atractivitate pe termen lung”, a declarat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ. „Oferta noastră a răspuns cerinţelor Grupului Provita, datorită flexibilităţii în amenajarea şi structurarea spaţiilor, ceea ce permite ajustări rapide, precum şi a legăturilor eficiente de transport”.

„Grupul Provita a înregistrat o creştere exponenţială a cererii pentru servicii medicale în ultimii ani.  Următoarea etapă în dezvoltarea noastră este deschiderea unui nou spital, multidisciplinar, care să ofere servicii medicale avansate şi de nişă pacienţilor români. Pentru acest proiect de mare anvergură, am căutat în piaţă mai multe soluţii imobiliare. Am găsit în IMMOFINANZ nu doar un proprietar de clădiri, ci un partener de afaceri, care să ne susţină pe termen lung”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Noul spital va avea o capacitate de 110 paturi şi şapte săli de operaţie. Inaugurarea spitalului este programată pentru primul trimestru din 2022, imediat ce lucrările privind adaptarea clădirii pentru noile funcţiuni va fi finalizată. Parcul IRIDE, amplasat în partea de nord a Bucureştiului, pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, este la doar opt kilometri de Aeroportul Internaţional Otopeni. Uşor de accesat cu mijloace de transport în comun, proiectul dispune de o parcare generoasă, restaurante, magazine şi centre de sănătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO