Constructii & Imobiliare

Scandalul PUZ-urilor din Bucureşti: PUZ-rile vor fi suspendate, dar pentru numai 3 luni, nu pentru 2 ani "Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti"

Scandalul PUZ-urilor din Bucureşti: PUZ-rile vor fi...

Autor: Bogdan Alecu

25.02.2021, 19:18 885

Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General iniţiate de Primarul Nicuşor Dan pentru suspendarea PUZurilor, dar numai pentru o perioadă de trei luni, timp în care să se remedieze problemele, nu pentru doi ani aşa cum a propus edilul-şef, potrivit unei postări pe facebook a şefei PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

"Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADÂ DE 2 ANI, aşa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicuşor Dan, pentru şedinţa Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut în discuţia de seara trecută Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord", a scris pe facbook Violeta Alexandru.

Ea a subliniat că "funcţionarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să îşi facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul - nu mă feresc să o spun. Există un lanţ de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală".

Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi pentru mâine, vineri, 26 februarie suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, PUZ-ul coordonator se suspendă pe o perioadă de 2 ani, iar construcţiile se vor face după Planul Urbanistic General din 2000. Dezvoltatorii spun că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.

Dezvoltatorii imobiliari reclamă faptu că o astfel de decizie ar bloca complet dezvoltarea oraşului şi multe companii de construcţii şi de proiectare ar intra în faliment. Mai mult, ar fi cea de-a doua măsură radicală anunţată de fără nicio consultare prealabilă, după cea din seara de Revelion când peste noapte Guvernu Cîţu a amânat cu un an majorarea pragului de TVA de 5% până la 140.000 de euro, ceea ce a dus ca unii oameni care au plătit avans să piardă banii.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO