Constructii & Imobiliare

Schimbare radicală: IKEA vrea să închirieze mobilierul, cu abonament

Schimbare radicală: IKEA vrea să închirieze...

Autor: Izabela Cutieru

03.04.2019, 14:38 1365

Compania suedeză IKEA va extinde testele care le vor permite clienţilor să închirieze birouri şi canapele, în dorinţa de a se îndepărta de conceptul de vânzare a vânzării mobilierului cu preţ scăzut, ca răspuns la preocupările legate de mediu, informează Reuters.

IKEA a declarat, pentru prima dată, că ia în considerare ideea de închiriere a mobilierului, în luna februarie a acestui an. Compania şi-a prezentat planurile miercuri, într-un eveniment organizat în cadrul primului magazin sustenabil, din Kaarst, Germania, deschis în 2017.

„Testarea oportunităţilor pentru ofertele de leasing este una dintre modalităţile prin care dorim să ne realizăm strategia de transformare”, a declarat Jesper Brodin, director executiv al Ingka Group, care deţine majoritatea magazinelor IKEA. „Schimbările climatice şi consumul nesustenabil sunt printre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea actuală”, a completat acesta.

Demersul companiei vine ca răspuns la faptul că mulţi tineri consumatori îşi manifestă dorinţa de a minimiza impactul pe care acţiunile lor îl au asupra mediului, preferând să închirieze articole, de la haine la maşini.

IKEA, care a înregistrat vânzări globale de 39 de miliarde de euro anul trecut, a declarat că doreşte să dezvolte oferte de leasing bazate pe abonamente, pentru a încuraja reutilizarea produselor de cât mai multe ori înainte de a fi reciclate. Compania a asigurat deja că toate produsele sale vor fi realizate din materiale regenerabile şi reciclate până în 2030 şi, de asemenea, că toate produsele vor fi concepute pentru a putea fi reutilizate, reparate şi reciclate.

IKEA a început deja să testeze diferite proiecte de închiriere de mobilier în Olanda, Suedia, Elveţia şi Polonia şi îşi propune să extindă testele pe toate cele 30 de pieţe în cadrul cărora activează, până anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO