Constructii & Imobiliare

Skanska începe două noi proiecte office în 2016 şi caută cumpărător pentru clădirea trei din Green Court

Skanska începe două noi proiecte office în 2016 şi...

Autor: Bogdan Alecu

18.02.2016, 13:56 3078

Skanska Property România, va demara în următoarele două luni lucrările la două noi proiecte, Equilibrium în partea de nord a Capitalei şi viitorul complex de birouri din vestul Capitalei de pe fosta platformă Pomac din apropiere de Orhideea, pe lângă finalizarea celei de-a treia clădire din complexul Green Court de la Aurel Vlaicu.

“Primul proiect îl demarăm în trimestrul doi al acestui an, la Equilibrium, pe Fabrica de Glucoză. Va fi un concept diferit faţă de ce am făcut până acum. Urmează să finalizăm arhitectura şi vor fi două clădiri, cu 10-12 etaje construite în două etape. Dimensiunile celor două clădiri nu pot fi comunicate acum pentru că încă lucrăm la concept”, a spus Aurelia Luca managing director Skanska Property România.

La finalul anului trecut suedezii au cumpărat un teren de 8.900 mp pe Fabrica de Glucoză, în urma unei tranzacţii estimată la circa 5 mil. euro de la grupul Romanel, terenul fiind situati vizavi de clădirea Lakeview.

În trimestrul al treilea al acestui an, dezvoltatorul suedez are în plan demararea lucrărilor la proiectul de birouri de pe terenul de 2,1 hectare achiziţionat pe fosta platformă industrială Pumac, dintr-un total de peste 7 hectare, “peste stradă” de staţia de metrou Politehnica.

“La Pumac am selectat echipa de consultanţi şi am demarat munca la concept. Demarăm cel mai probabil în trimestrul trei al acestui an. Nu excludem achiziţia a mai mult teren de pe fosta platformă industrială, dar nu am demarat discuţii în acest sens”, a spus Aurelia Luca.

A treia miză pentru Skanska o reprezintă finalizarea celei de-a treia clădiri din cadrul complexului Green Court din apropierea Barbu Văcărescu şi vânzarea acesteia.

“Suntem în discuţii pentru a vinde cea de-a treia clădire. Nu excludem ca cei de la Globalworth (controlată de Ioannis Papalekas – n.red.) să o cumpere, având în vedere că le-au cumpărat şi pe primele două”, a spus  Aurelia Luca.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO