• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Constructii & Imobiliare

Soluţia ministrului Fondurilor Europene la problemele cu Autostrada Sibiu-Piteşti: Să se elimine gândacul cu feromoni

Soluţia ministrului Fondurilor Europene la problemele cu Autostrada Sibiu-Piteşti: Să se elimine gândacul cu feromoni

Autor: Laura Albu

22.01.2020, 13:22 381

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a declarat că a trimis un pachet de soluţii pentru continuare procesului de evaluare şi închidere a finanţării pentru Autostrada Sibiu-Piteşti care a fost oprit din cauza unei specii de gândaci. Acesta a propus utilizarea feromonilor printre soluţii.

„Am făcut un prim draft de răspuns la solicitarea Comisiei Europene, chiar în această perioada o delegaţie din partea Ministerului Fondurilor Europene este în discuţie, prezentă, la Digi Environment. E prezentată partea de soluţii pe care noi le-am propus vizavi de scrisoarea de clarificări şi sper să se întoarcă colegii cu veşti bune, pentru că să putem continua procesul de evaluare şi închidere a finanţării pentru Autostrada Sibiu-Piteşti”, a afirmat ministrul la Digi 24.

Acesta a explicat că metoda a fost folosită de mai multe state europene ca soluţie în situaţii asemănătoare.

„Am spus că sunt şi alte state, din UE, care au întâmpinat astfel de probleme şi care au aplicat astfel de soluţii (utilizarea feomonilor n.r.), pentru că să eliminăm un impediment care este pe cât se poate de minor, pentru o problemă cât se poate de majoră, a proiectului de investiţii pe care îl avem. Germania a avut un hamster şi un gândac, de asemenea, pentru care au avut bătăi de cap, pentru o varianta ocolitoare şi o soluţie pentru gara din Stuttgart, care trebuia, de asemenea, gândit ce se face că să se protejeze aceste specii de insecte, care crează aceste impedimente în implementarea proiectelor”, a precizat Boloş.

Ministrul a apreciat că măsura este utilă şi facilă. „Este extrem de simplă şi extrem de utilă pentru ceea ce avem de rezolvat, într-un proiect de o asemenea complexitate. Până la urmă este o măsură care poate să limpezească această problemă a speciei de insecte, pe care am menţionat-o”, a punctat acesta.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290