Constructii & Imobiliare

Sondaj: Cele mai atractive cartiere din Bucureşti pentru închiriere sunt Tineretului - Timpuri Noi, Titan, urmate la egalitate de Dristor şi Centru. Cum arată topul făcut de cumpărătorii de apartamente

Sondaj: Cele mai atractive cartiere din Bucureşti pentru...

Autor: Roxana Rosu

30.07.2022, 08:42 2029

Preferinţele chiriaşilor şi ale proprietarilor de apartamente diferă în Bucureşti, după cum arată un studiu realizat de JLL şi Storia.ro, primii orientându-se preponderant spre apartamente de două camera şi studiouri, în timp ce cumpărătorii caută mai degrabă case şi apartamente cu 3-4 camere.

Astfel, dacă majoritatea potenţialilor chiriaşi din Bucureşti se îndreaptă spre apartamente cu două camere (49%) şi studiouri (33%), cumpărătorii declară că sunt interesaţi mai degrabă de case (31%) şi apartamente de 3 şi 4 camere (30%).

Cele mai atractive cartiere din Bucureşti pentru închiriere sunt Tineretului - Timpuri Noi (30%), Titan (28%), urmate la egalitate de Dristor, Unirii şi Victoriei – Romana - Universitate, bifate ca opţiuni dezirabile de 27% dintre respondenţi.

În ceea ce priveşte cumpărătorii, topul este diferit, plasând cartierul Titan în ierarhia preferinţelor (23%), urmat la mică distanţă de Drumul Taberei (21%) şi Tineretului - Timpuri Noi (20%). În măsură egală au fost amintite pe locurile următoare cartierele Militari, Dristor şi Berceni.

Atractivitatea acestor zone vine din accesul facil la metrou şi proximitatea parcurilor de mari dimensiuni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO