Constructii & Imobiliare

Sondaj Genesis Property: Peste jumătate dintre angajaţi vor ca şedinţele online să fie înlocuite de întâlniri în persoană, iar 4 din 10 angajaţi deja preferă să participe la şedinţele online direct de la birou

Marcela Stancu, Community Manager, Genesis Property

Marcela Stancu, Community Manager, Genesis Property

Autor: Cristina Bellu

18.05.2023, 11:55 139

Peste jumătate (52%) dintre angajaţii din România ar prefera ca şedinţele online să fie înlocuite de întâlniri în persoană şi 40,3% dintre aceştia deja preferă să participe la şedinţele online tot de la birou, arată un sondaj iniţiat în luna aprilie de Genesis Property, în rândul a 1.307 de respondenţi din toată ţara..

“Suntem mereu atenţi la schimbările din piaţa muncii, iar rezultatele studiului nostru cel mai recent arată că angajaţii sunt tot mai deschişi să socializeze, să interacţioneze şi să lucreze eficient în birou, având întâlniri faţă în faţă. Mulţi angajaţi ar prefera să vină mai des la birou pentru a separa mai bine viaţa personală de timpul petrecut la serviciu, ceea ce a fost dificil în ultimii ani lucrând de acasă”, explică Marcela Stancu, Community Manager, Genesis Property.

Dacă 53% dintre angajaţi participă la şedinţele online de acasă şi 40,3% preferă biroul, peste 4% spun că au intrat în întâlniri online din grădină sau de afară, 1,3% din cafenele, 0,8% din biblioteci şi 0.5% chiar din cantine.

Aproape un sfert dintre respondenţi petrec între două şi opt ore în şedinţe online în fiecare săptămână, 7,2% alocă între opt şi 12 ore acestui tip de întâlniri online, iar 5,6% sunt blocaţi în astfel de şedinţe mai bine de 12 ore, în fiecare săptămână.

“Rezultatele sondajului au mai relevat un aspect care combină riscul cu scăderea eficienţei – mai mult de un sfert dintre angajaţi recunosc că participă la întâlniri online din maşină sau în timp ce călătoresc cu mijloacele de transport în comun”, adăugă Marcela Stancu.

Potrivit sondajului, angajaţii ar veni mai des la birou pentru a separa viaţa de acasă de muncă (37.5%), un plus de socializare (31%), mai multă eficienţă (21.5%), lucru neîntrerupt (6%) şi mai puţine şedinţe online (4%).

Sondajul Genesis Property despre starea de bine la locul de muncă a fost desfăşurat, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.307 utilizatori de internet din România. Circa 52% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO