Constructii & Imobiliare

Studiu Fortim: Sectorul IT&C a revenit în pe primul loc în topul cererii de spaţii de birouri, depăşind liderul din 2021, sectorul medical-farma, care a ieşit din top 5

Studiu Fortim: Sectorul IT&C a revenit în pe primul loc...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2022, 09:20 138

Sectorul IT&C a revenit în fruntea chiriaşilor spaţiilor de birouri în primul trimestru din 2022, după ce anul trecut topul a fost condus de firmele din sectorul medical-farma, cu o pondere de 17% în totalul închirierilor, arată un studiu realizat de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

În 2022 însă, sectorul medical nu a mai intrat în top 5 din punct de vedere al cererilor noi de spaţii, cumulând doar un procent de 2% din piaţă.

În schimb, companiile din IT&C au revenit în prim plan, înregistrând cele mai multe contracte de spaţii de birouri de clasă A pentru angajaţii lor, respectiv o pondere de 32% din totalul spaţiilor în Bucureştiul şi de 93,6% în  oraşele secundare, precum Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Sibiu.

“După ridicarea stării de alertă şi reducerea riscului pandemic, a crescut numărul tranzacţiilor de new demand – de spaţii noi de birouri. Cele mai active au fost companiile din IT&C, care s-au orientat în principal către clădiri de birouri de clasă A, recent date în folosinţă sau care se vor livra în acest an, care respectă standardele ESG (Environmental, Social, Governance) şi asigură facilităţi specifice industriei IT&C. Şi în prima lună din trimestrul doi, cele mai multe companii care îşi caută spaţii de birouri sunt tot din domeniul IT&C, ceea ne face să estimăm că acest trend se va menţine şi în perioada următoare“, declară Nicolae Ciobanu, Managing Partner- Head of Advisory al Fortim T.A., membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO