Constructii & Imobiliare

Studiu: Românii care se întorc la birou vor să beneficieze de program flexibil şi zone de recreere. 9 din 10 angajaţi preferă telemunca sau un model hibrid, dar 60% nu au condiţii optime de lucru acasă

Studiu: Românii care se întorc la birou vor să...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2022, 12:42 654

Ridicarea restricţiilor şi întoarcerea treptată la normalitate trasează noi direcţii în ceea ce priveşte întoarcerea la birou, iar o nouă provocare pentru angajatori este cum să amenajeze spaţiul de lucru pentru a oferi condiţii adaptate contextului post pandemie, dar mai ales pentru a convinge angajaţii să revină la birou.

Conform unui studio realizat de Mobexpert Office, mai mult de jumătate dintre angajaţi s-au întors să lucreze de la birou, iar 35% dintre ei lucrează în model hibrid. Circa o treime (30%) şi-ar dori să lucreze doar de acasă, în timp ce 60% optează pentru un mod de lucru hibrid cu diverse combinaţii de zile.

Avantajele telemuncii sunt programul flexibil, siguranţa, posibilitatea de a lucra de oriunde şi  mai puţin timp pierdut pe drum. Pe de altă parte, dezavantaje ţin de faptul că muncesc mai mult de acasă, izolarea, nevoia de comunicare şi lipsa echipamentelor necesare.

„Pentru a putea concura cu avantajele telemuncii, companiile trebuie să vină în întâmpinarea angajaţilor cu un concept de amenajare care include zone de recreere atât indoor, cât şi outdoor, spaţii ultra moderne pentru lounge digitalizate conform tendinţelor actuale, spaţii atractive pentru luat masa, zone de întâlnire şi socializare.” explică Andreea Cahane, Product & Business Management Mobexpert Office Division.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO