Constructii & Imobiliare

Studiu: Românii trăiesc în cele mai aglomerate locuinţe din Europa, dar peste 80% dintre ei spun că au suficient spaţiu

Studiu: Românii trăiesc în cele mai aglomerate...

Autor: Roxana Rosu

22.10.2021, 12:30 1901

Românii trăiesc în cele mai aglomerate locuinţe din UE cu o rată a supraaglomerării de 45,8%, faţă de media europeană de 17%, potrivit datelor Eurostat pe 2019, dar 90% dintre ei sunt mulţumiţi de locuinţa personală, iar 84% spun că au suficient spaţiu, conform unui barometru realizat în cadrul proiectului „România Durabilă”.

Eurostat consideră că o persoană locuieşte într-o gospodărie supraaglomerată dacă în locuinţă nu există o cameră pentru un cuplu, pentru fiecare persoană singură cu vârsta peste 18 ani, pentru o pereche de adolescenţi (12 ani până la 17 ani) de acelaşi sex, pentru fiecare adolescent de sex diferit şi pentru o pereche de copii (sub 12 ani). De exemplu, un apartament cu două camere în care locuieşte o familie formată dintr-un cuplu şi un copil este considerat supraaglomerat.

În acelaşi timp, o proporţie masivă de respondenţi (87%) spune că locuinţa în care locuiesc este locuinţă proprietate personală neipotecată (iar 64% spun că locuiesc în locuinţă individuală separată).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO