Constructii & Imobiliare

Studiu: Tot mai mulţi manageri străini caută chirii de până în 1500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux

Studiu: Tot mai mulţi manageri străini caută chirii de...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2017, 10:10 479

Cererea de locuinţe premium din partea chiriaşilor expaţi cu funcţii de middle management în multinaţionalele din noul pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca a crescut în acest an, criteriile esenţiale de căutare fiind proximitatea faţa de locul de muncă, bugetul de până în 1.000 euro/lună şi durata a contractului de închiriere de cel mult un an.

„Numărul chiriaşilor străini cu funcţii de middle management care închiriază apartamente în zonele Aviaţiei, Floreasca si Herastrau este din ce în ce mai mare şi estimăm că isi va pastra trendul ascendent si in trimestrul patru al anului 2017. Într-o piaţă cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriaşi, a fost o adevărată provocare găsirea de soluţii care să răspundă cerinţelor acestora. Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriaşi şi estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare”, declară Aura Diaconescu, Manager al Departamentului de Închirieri în cadrul agenţiei imobiliare Nordis.

În acelaşi timp, şi în 2017, ca şi în 2016, continuă trendul de majorare a ponderii bugetelor de până în 1.500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux, în zona de nord a Capitalei, în cartierele considerate premium. Acest lucru se întâmplă pe fondul creşterii cererii pe segmentul premium de până în 1.500 euro/lună şi a menţinerii constante a cererii pe segmentul de lux.

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună vine atât din partea expatilor cu funcţii de middle management, cât şi a românilor care se orientează către zonele scumpe din Bucureşti (zone care au realizat o creştere cu 11% a nivelului de tranzacţionare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016).

Ca nivel al bugetelor, pe segmentul închirierilor premium au predominat bugetele de până în 1.500 euro/lună: aproximativ 63% dintre tranzacţii având valori de până în 1.500 euro/lună şi 37 % valori de peste 1.500 euro/lună.

Cea mai scumpă proprietate tranzacţionată prin intermediul Nordis este o  vilă cu 7 camere şi o suprafaţă utilă de 545 mp, cu piscină proprie şi o grădină de 650 mp, situată în zona Pipera, la un nivel al chiriei lunare de 3.400 euro/lună.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis ­ Development, de dezvoltare imobiliară, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare şi Nordis Premium Properties, de intermediere şi investiţii imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO