Constructii & Imobiliare

Surpriză: Pavăl Holding l-a recrutat pe Marian Roman, care a coordonat echipa CA Immo în România, pentru a conduce noua divizie de birouri Europolis Office, înfiinţată de fraţii Pavăl după achiziţia clădirilor deţinute anterior de compania austriecă 

Surpriză: Pavăl Holding l-a recrutat pe Marian Roman,...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2022, 11:16 839

Pavăl Holding Properties, vehiculul de investiţii imobiliare deţinut de familia Pavăl, l-a recrutat pe Marian Roman, care a condus anterior echipa CA Immo, pentru a conduce noua divizie de birouri Europolis Office, înfiinţată după achiziţia portofoliului deţinut de austrieci în România.

Tranzacţia dintre CA Immo şi Pavăl Holding a inclus şapte clădiri de birouri din Bucureşti şi echipa locală a companiei austriece.

Portofoliul preluat de Pavăl Holding Properties totalizează o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 165.000 mp.

Cele şapte proiecte de birouri, Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 şi 2, Orhideea Towers şi River Place, sunt amplasate strategic în imediata apropiere a principalelor staţii de metrou şi a celor mai mari universităţi din Bucureşti.

Deşi clădirile vor avea un nou proprietar, echipa de management care a asigurat an de an succesul portofoliului va rămâne neschimbată. Aceasta va continua să fie coordonată de Marian Roman, care condus echipa locală a CA Immo în ultimii 12 ani.

„Prin această achiziţie majoră reconfirmăm încrederea noastră în potenţialul pe termen lung al sectorului imobiliar din România. Consolidăm portofoliul Pavăl Holding cu clădiri performante de birouri, în locaţii ireplicabile din Capitală. În plus, ne bucurăm să preluăm şi echipa locală de management, o echipă bine sudată şi experimentată, care va continua să asigure succesul acestui portofoliu. Odată cu cei 165.000 mp de birouri putem spune că am preluat şi peste 100 de ani de experienţă“, a declarat Karina Pavăl, vicepreşedinte, Pavăl Holding.

Chiriaşi de top din industrii diverse precum IT&C,  financiar – bancar, retail sau industria medicală şi farmaceutică au ales clădirile Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 şi 2, Orhideea Towers şi River Place în mod repetat, durata contractelor de închiriere stabilind noi recorduri pentru piaţa din România. În acelaşi timp, rata de ocupare a portofoliului s-a menţinut istoric la peste 90%.

„Mă bucur să mă alătur echipei Pavăl Holding şi să pot contribui la dezvoltarea unui portofoliu imobiliar premium, 100% românesc. Într-o piaţă dinamică precum cea de real estate, experienţa şi constanţa unei echipe pot face diferenţa atât în rata de ocupare a clădirilor, cât şi în cea de retenţie a chiriaşilor. Contractele de închiriere a căror perioadă a depăşit 15 ani sau rata de ocupare a portofoliului stabilă la aproape 100% sunt rezultatul eforturilor de echipă”, a declarat Marian Roman, Managing Director, Europolis Office Division, parte din Pavăl Holding Properties.

Achiziţia portofoliului CA Immo din România de către Pavăl Holding marchează un dublu record pentru piaţa locală de real estate, fiind cea mai mare tranzacţie înregistrată vreodată şi cea mai mare investiţie a unui antreprenor român în piaţa imobiliară.

Pavăl Holding este vehiculul de investiţii al familiei Pavăl, fiind totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deţine Dedeman şi multiple alte investiţii de mare profil în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO