Constructii & Imobiliare

Tensiunile din Irak au dat peste cap contracte de 200 de milioane de dolari derulate de colosul Hidroconstrucţia în această ţară. „Există consecinţe negative pe profit“

Tensiunile din Irak au dat peste cap contracte de 200 de...

Autor: Andreea Neferu

07.01.2015, 00:06 544
Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori români, care are în lucru contracte de peste 200 de milioane de dolari în zona kurdă din Irak, se confruntă cu probleme în derularea proiectelor din această ţară din cauza „tensiunilor interetnice şi religioase şi a instabilităţii politice şi economice“ din zonă, potrivit informaţiilor care apar pe site-ul companiei.
 
„Au apărut dificultăţi serioase în derularea normală a activităţii sucursalei Hidro­construcţia Erbil, dificultăţi resimţite de toate companiile care activează în Kurdistan şi derulează contracte cu finanţare de la bugetul de stat“, potrivit unor documente publicate de companie.
 
În acest context, două dintre proiectele pe care Hidroconstrucţia le avea în derulare, barajele Ceamirga şi Nazanin, cu o valoare de circa 10 milioane de dolari, au fost sistate temporar, „cu consecinţe negative în creşterea costurilor proiectelor şi a profitului societăţii“. Pe de altă parte, contractul de 195 de milioane de dolari pentru construirea barajului Bawanur se derulează „cu forţe reduse“, potrivit companiei.
 
Pe lângă contractele din Irak, Hidro­construcţia mai are în derulare proiecte şi în Belgia, Germania, Republica Moldova şi Serbia, potrivit celor mai recente informaţii. Intrarea companiei pe alte pieţe a venit în contextul în care sectorul local al construcţi­ilor a fost puternic zdruncinat de criză, reducându-se cu peste 40%, iar unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Hidroconstrucţia, Hidroelectrica, a redus puternic bugetele de investiţii. „Situaţia economică internă şi alo­cările de resurse de finanţare a investiţiilor prin bugetul de stat şi bugetele companiilor de stat şi private în 2014 au evoluat negativ“, arată reprezentanţii Hidroconstrucţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO