Constructii & Imobiliare

Teraplast Bistriţa: Ne pripim dacă proclamăm începutul unui nou boom imobiliar

Alexandru Stânean, director general Teraplast Bistriţa

Alexandru Stânean, director general Teraplast Bistriţa

Autor: Ioan Dornescu

02.06.2015, 00:06 344
Dezgheţarea sectorului rezidenţial din ul­ti­ma perioadă a fost o veste bună pentru pro­du­că­torii de materiale de construcţii, dar nu şi un vec­tor suficient de pu­ternic pentru a sălta întreaga in­dustrie a construcţiilor, evaluată la 9 mld. euro.
 
Pentru un nou boom imobiliar este nevoie ca sec­torul rezidenţialiasă din zodia investiţiilor spe­culative şi să intre într-o etapă de creşteri sus­te­na­bile, a fost una dintre concluziile panelului de­di­cat sectorului rezidenţial din cadrul eve­nmen­tu­lui ZF Construction & Infrastructure Summit ’15.
 
„Eu nu m-aş grăbi să mă uit cu atâta deschidere către piaţa rezidenţială (…). Pentru noi, producătorii de ma­teriale de construcţii, cel puţin la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, este partea de reparaţii capi­tale pentru locuinţele existente. Aici avem în vedere faptul că stocul de locuinţe existente este de aproape 9 milioane de unităţi, versus cele date în folo­sinţă anul trecut, care se cifrează probabil la sub 50.000 de unităţi. Cifrele nu sunt comparabile“, a declarat Alexandru Stânean, director general al Teraplast Bistriţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO