Constructii & Imobiliare

TeraPlast l-a recrutat director de dezvoltare pe Laszlo Vajda, fost director general la Pipelife în România şi Ungaria

Alexandru Stânean, director general TeraPlast

Alexandru Stânean, director general TeraPlast

Autor: Cristina Bellu

03.12.2021, 16:28 334

Grupul de construcţii TeraPlast anunţă extinderea echipei manageriale odată cu numirea lui Laszlo Vajda în poziţia de director de dezvoltare. El îşi va începe activitatea în luna decembrie, urmând să coordoneze strategiile de dezvoltare pentru toate companiile din cadrul grupului.

“Completarea responsabilităţilor executive cu o poziţie dedicată dezvoltării vine ca urmare a obiectivelor de creştere a portofoliului de business-uri şi produse pentru capitalizarea noilor oportunităţi din piaţă”, spun reprezentanţii TeraPlast.

Laszlo Vajda se alătură grupului TeraPlast având peste 20 de ani de experienţă în companii procesatoare de polimeri. De-a lungul timpului, a fost responsabil de procese de producţie, de supervizarea investiţiilor, eficientizarea fluxurilor tehnice şi de producţie, precum şi dezvoltarea de produse şi managementul calităţii.

În perioada 2015-2021, Laszlo Vajda a căpătat experienţă strategică din poziţia de director general, coordonând activitatea din România şi Ungaria a grupului Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producţia de sisteme de conducte din plastic.

„De când ne-am asumat obiectivul de a avea o creştere de două cifre pe an, a devenit evidentă necesitatea unei poziţii de director de dezvoltare. Laszlo Vajda este în primul rând un profesionist care vine dintr-o organizaţie globală şi va fi un atu important în dezvoltarea grupului”,  spune  Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast.

Grupul TeraPlast a raportat în primele 9 luni ale anului o cifră de afaceri de 451 milioane de lei şi o EBITDA de 64,5 milioane de lei, în creştere cu 46%, respectiv cu 32% faţă de primele nouă luni din 2020. În aceeaşi perioadă, profitul net al Grupului a crescut cu 41%, ajungând la 43,3 milioane de lei, faţă de 30,6 milioane de lei în primele nouă luni din 2020.

În cadrul investiţiilor de 32 milioane de euro implementate de Grup în 2021, 20 de milioane de euro sunt direcţionate către creşterea cu 50% a capacităţii de producţie pentru linia de business Instalaţii, pentru a răspunde optim oportunităţilor de piaţă existente.

Începând cu acest trimestru este operaţională fabrica TeraBio Pack, o investiţie de 12 milioane de euro pentru producţia de ambalaje biodegradabile certificate OK Compost.

Strategia Grupului include şi obiective de dezvoltare durabilă. Din 2018 TeraPlast deţine brevet pentru producţia de ţevi din PVC multistrat cu miez reciclat.

„Avem o agendă încărcată. TeraPlast vrea să fie model de dezvoltare sustenabilă, pentru România şi nu numai, iar strategia noastră se concentrează pe reciclare, utilizarea eficientă a resurselor şi integrarea în modelul de business a tuturor valorilor de sustenabilitate: mediu, social şi guvernanţă” spune Laszlo Vajda.

Din 2021, capacitatea de procesare a fabricii de reciclare creşte de la 12.000 t/an la 31.000 t/an. Totodată, peste 7.000 de module fotovoltaice sunt montate pe halele din Parcul Industrial din Sărăţel, iar Grupul plănuieşte extinderea acestora şi pe halele noi de producţie şi depozitare pentru a-şi asigura independent şi responsabil o parte din necesarul de energie.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO