Constructii & Imobiliare

Timişoara intră în concurenţă cu Bucureştiul pentru certificarea clădirilor “verzi”

Timişoara intră în concurenţă cu Bucureştiul pentru...

Autor: Bogdan Alecu

13.02.2019, 16:22 636

După certificarea “verde” a Vox Technology Park şI Vox Vertical Village şi proiectul ISHO Offices, dezvoltat de antreprenorul Ovidiu Şandor în Timişoara, a obţinut certificarea de clădire verde cu ratingul Excelent, având un scor de 83,28% pe cele mai recente standarde BREEAM 2016.

Vox Property Group a demarat recent construcţia proiectului rezidenţial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezintă primul concept de ”oraş pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piaţă la finalul anului 2019 în urma unei investiţii de 14 milioane de euro. Ca şi proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmând a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premieră pe piaţa rezidenţială din afara Bucureştiului.

De asemenea, proiectul de birouri Vox Technology Park din Timişoara a primit certificarea verde finală BREEAM cu ratingul Excellent şi un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obţinut de către un proiect imobiliar din România şi singurul până la acea vreme care a obţinut un punctaj de peste 85%.

Dincolo de birouri şi apartamente, ISHO va oferi un hotel Radisson Blu, un centru de conferinţe, dar şi un spaţiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină, dar şi un parc de peste 7.500 mp. ISHO va prevedea amenajarea unei grădiniţe şi after-school. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci şi alte funcţiuni comerciale complementare. Zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase şi alte spaţii de socializare şi relaxare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO