Constructii & Imobiliare

Ţiriac pregăteşte un nou proiect rezidenţial pentru corporatiştii din zona Orhideea. Va avea grădini suspendate şi un lac în centru

Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2017, 15:24 6396

Miliardarul Ion Ţiriac revine în forţă pe piaţa rezidenţială din Capitală şi pregăteşte lansarea proiectului „Ansamblu Rezidenţial Grant”. La începutul lunii decembrie proiectul realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Outbox Studio şi Studio 10M a fost declarat câştigător în urma unui concurs de proiecte realizat de Ţiriac Imobiliare. Conceptul câştigător va sta la baza documentaţiei pentru Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi realizat în colaborate cu Studio 10M.

Proiectul Grant al lui Ţiriac va fi construit pe terenul fostei Întreprinderi de Fabricaţie şi Montaj Ascensoare IFMA, amplasat în apropierea podului Grant şi a zonei Orhideea, cel mai nou pol de birouri al Capitalei.

Acesta va fi primul proiect „greenfield” în domeniul imobiliar lansat de Ion Ţiriac în ultimii zece ani, după prima fază a Stejarii, clubul rezidenţial de lux din Băneasa şi Residenz, cartierul rezidenţial din Chitila.

În cadrul unui interviu acordat ZF în luna martie a acestui an, Bogdan Cernescu, di­rectorul general al ţiriac Imobiliare, spunea că la nivel de grup vor demara în perioada urmă­toare noi proiecte reziden­ţiale în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din România unde piaţa imo­biliară prinde avânt.

Decizia vine în contextul în care holdingul fostului tenisman a demarat în acest an vânzările la cea de-a patra fază a proiectului Residenz din Chitila, estimată să se încheie în prima parte a anului viitor. El spunea că Ţiriac Imobiliare a urbanizat o serie de terenuri de la nivelul grupului şi lucrează la o serie de PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale – n.red.) pentru a dezvolta proiecte cu o componentă majoritară de rezidenţial în Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Grupul are experienţă pe astfel de proiecte datorită dezvoltării Residenz.

în Bucureşti următorul proiect al grupului Ţiriac va fi dezvoltat în zona Orhideea. „Platforma de la IFMA (fostul Ascensorul - n. red.) pe care o deţine şi care are 2,5 hectare. El a subliniat că nu ia în calcul un proiect de birouri deoarece sunt deja multe astfel de proiecte aflate deja în construcţie în zonă şi care au o poziţie mai bună faţă de metrou. Din acest motiv, planul este să dezvolte un concept de rezidenţial care îi va avea ca public-ţintă pe cei care vor lucra în clădirile de birouri din zonă, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Cernescu. 

În prezent patru proiecte de birouri au fost anunţate în zona Orhideea, între podul Basarab şi podul Grant, ce totalizează peste 200.000 mp de birouri, adică suficient loc pentru peste 25.000 de angajaţi. Primele clă­diri care vor fi gata în a doua parte a aces­tui an sunt prima fază din The Bridge, pro­iect cons­truit de Forte Partners şi Orhideea Towers al celor de la CA Immo, după care vor urma Bucharest Business Garden (Vas-tint) şi  Campus 6 (Skanska pe platforma Pu­mac) şi Business Garden Bucharest (Vastint).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO