Constructii & Imobiliare

Tranzacţia prin care Electromontaj, o companie din domeniul ener­giei, preia constructorul Hidroconstrucţia, aprobată de Consiliul Concurenţei. Tranzacţia include şi firmele controlate de Hidroconstrucţia, respectiv Hidroturism şi Hidroedil

Tranzacţia prin care Electromontaj, o companie din...

Autor: Cristina Bellu

18.11.2022, 13:53 715

Consiliul Concurenţiei a autorizat tranzacţia prin care Electromontaj, o companie din domeniul ener­giei, a preluat în luna septembrie societatea Hidroconstrucţia, aflată în insolvenţă de la începutul acestui an, împreună cu firmele controlate de aceasta, respectiv Hidroturism şi Hidroedil.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, au transmis vineri reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Electromontaj SA, parte a grupului H4L, este o companie specializată în construcţia şi întreţinerea liniilor de transport împreună cu staţiile electrice de conexiuni şi de transformare pentru alimentarea cu energie electrică.

Grupul H4L desfăşoară activităţi în diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliară, închirieri, exploatare forestieră, producere şi comercializare de energie electrică şi gaze naturale.

La sfârşitul lunii iulie 2022, Electromontaj a mai făcut o achiziţie, prin care a preluat pachetul majoritar de 82,68% din acţiunile Electrotehnica Echipamente Electrice, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine.

Hidroconstrucţia a fost înfiinţată în 1950 ca unic constructor de proiecte în hidroenergie. De-a lungul timpului, societatea a terminat baraje, centrale hidroelectrice (precum amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier 1 şi 2 sau barajul Vidraru), dar şi peste 500 de kilometri de drumuri, poduri, proiecte de infrastructură de mediu, lucrări de construcţii civile şi industriale.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO