Constructii & Imobiliare

Tranzacţie: Carrefour extinde contractul de închiriere pentru un spaţiu de 5.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Green Court dezvoltat de suedezii de la Skanska în nordul Capitalei

Tranzacţie: Carrefour extinde contractul de închiriere...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2022, 12:27 185

Retailerul francez Carrefour, prezent pe plan local din 2001, a decis să extindă contractul de închiriere pentru un spaţiu de 5.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Green Court dezvoltat de Skanska în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, din nordul Capitalei.

Tranzacţia a fost intermediată de Cushman & Wakefield Echinox, potrivit datelor publicate de compania de consultanţă imobiliară.

Grupul Carrefour are pe plan local circa 360 de magazine offline sub mai multe formate. Compania este de altfel retailerul care acoperă cele mai multe segmente din piaţă, având hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate modernă, un mix de discount şi cash & carry, dar şi operaţiuni online şi platforma de livrare Bringo.  

În termeni de business, gigantul din Hexagon are în România afaceri cumulate de peste 12,7 mld. lei, fiind pe locul trei în piaţă, după Lidl şi Kaufland, conform datelor pe 2020, cele mai recente.

Proiectul Green Court este deţinut de Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, care în 2017 a cumpărat de la Skanska a treia clădire din ansamblul de birouri dezvoltat de suedezi în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Anterior, compania le cumpă­rase şi pe primele două, strategia celor de la Skanska fiind de altfel aceea de a dezvolta şi a vinde ulterior clădirile sale.

Pentru cea de-a treia clădire, Global­worth a plătit 38 mil. euro. Primele două clădiri au fost achiziţionate de Global­worth în iunie, respectiv decembrie 2015. Spre comparaţie, prima clădire a costat 42 mil. euro, iar pentru a doua preţul a fost de 47 mil. euro, potrivit datelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO