Constructii & Imobiliare

Tranzacţie în piaţa de birouri: Germanii de la Siemens Energy au semnat pentru 7.500 mp de spaţii office în Faza 2 a proiectului One Cotroceni Park Office, care urmează să fie livrată anul acesta

Autor: Cristina Bellu

27.06.2022, 09:42 522

Siemens Energy, una dintre cele mai importante companii de tehnologie energetică din lume, a semnat cu One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, pentru închirierea a 7.500 de metri pătraţi în Faza 2 a proiectul One Cotroceni Park Office, care urmează să fie livrată pe piaţă anul acesta.

Închirierea spaţiului este prevăzută pe o perioadă de zece ani, iar tranzacţia a fost intermediată de JLL România.

„Interesul Siemens Energy pentru spaţiul de la One Cotroceni Park Faza 2 este un semnal bun pentru piaţa din România, care devine tot mai atractivă pentru companii mari de afară, aflate în căutarea unor sedii comerciale şi de birouri moderne şi sustenabile.”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

Siemens Energy livrează soluţii complete pentru toate sectoarele din energie, pornind de la energie verde, până la zona de producţie de gaze, sisteme de transport şi distribuţie a energiei. Potrivit Ministerului Finanţelor, Siemens Energy a avut în 2020 un business de 146 de milioane de lei cu 167 de salariaţi în România.

„România îşi propune să crească utilizarea naţională a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi eolian, solar şi hidrogen, la 30,7% până în 2030 şi, în timp, intenţionează să reducă dependenţa de petrol şi gaze, care emit carbon. România este o piaţă atractivă pentru Siemens Energy şi această extindere a Siemens Energy în România va aduce beneficii economiei locale prin crearea de locuri de muncă şi oportunităţi în lanţul de aprovizionare”, adaugă Antonia-Denisa Efron, Reprezentant Siemens Energy România.

Poziţionat strategic într-una dintre cele mai căutate zone rezidenţiale şi cel mai dinamic hub de business care se dezvoltă în prezent în Bucureşti şi dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafaţă de 5,8 hectare, One Cotroceni Park se conturează ca cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană din Capitală.

La începutul acestui an, dezvoltatorul One United Properties a realizat deja recepţia pentru Faza 1 a One Cotroceni Park, clădire de birouri şi de spaţii comerciale, cu o suprafaţă închiriabilă brută (GLA) de 46.000 mp. Faza 2 cu o suprafaţă închiriabilă brută de 35.000 mp, aflată de asemenea în dezvoltare, va fi livrată în 2022. 

Proiectul beneficiază de precertificare LEED Platinum v4, care atestă funcţionarea durabilă şi impactul minim asupra mediului şi se află în curs de obţinere a certificării WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea şi bunăstarea la locul de muncă, oferind spaţii comerciale şi office sustenabile.  

„Ocuparea efectivă de spaţii de birouri înregistrată în primul trimestru al anului 2021 a reprezentat 60% din totalul spaţiului tranzacţionat. O parte semnificativă a indicatorului de absorbţie netă este reprezentată de noi companii care intră pe piaţă, precum hub-ul Siemens Energy, care nu va fi singura nouă intrare raportată în T2 din punct de vedere al ocupării efective, nici ultima din 2022”, concluzionează Alexandru Orzea, Consultant Tenant Representation JLL Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO