Constructii & Imobiliare

Producătorul de seminţe agricole Corteva închiriază 23.000 mp într-un depozit din nordul Capitalei, dezvoltat de Lazăr Real Estate

Producătorul de seminţe agricole Corteva închiriază...

Autor: Cristina Bellu

17.05.2021, 12:33 422

Corteva (CTVA), lider pe piaţa seminţelor şi a protecţiei plantelor agricole, cu operaţiuni  în România, a semnat pentru pre-închirierea unei suprafeţe de 23.000 metri pătraţi de spaţii industriale într-un depozit built-to-suit din nord-estul Bucureştiului, dezvoltat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company.

„Volumul tranzacţionat marchează cea mai mare cerere nouă din primul trimestru, în contextul în care 2021 a început într-un ritm rapid, îndeplinind toate condiţiile preliminare pentru a fi un an excelent pentru piaţa de industrial din România”, spune Tudor Iuga, Senior Consultant Industrial Services în cadrul CBRE România, care a reprezentat Corteva în această tranzacţie.

Depozitul buil-to-suit este situat în satul Şindriliţa, la 6 km distanţă de fabrica de producţie actuală Corteva şi la 14 km de şoseaua de centură Bucureşti, şi asigură acces facil către regiunile Muntenia, Dobrogea şi Moldova, cele mai dezvoltate din punct de vedere al activităţii agricole.

„Soluţia propusă de CBRE îndeplineşte perfect cerinţele noastre de a asigura cele mai bune condiţii de depozitare pentru seminţele noastre şi, mai presus de toate, se află la distanţa optimă de fabrică: maxim 6 km. Aceasta este în concordanţă cu eforturile de sustenabilitate ale Corteva de a reduce amprenta noastră operaţională asupra comunităţii în care ne aflăm’’, adaugă Marius Bărăceanu, Production Location Manager, Corteva.

Proiectul va fi livrat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company, până la finalul acestui an, cu specificaţii tehnice speciale pentru depozitele agricole de seminţe, mai exact înălţime mai mică şi temperatură controlată de 10-12 grade, dar şi umiditate de 50%, ce presupune o izolare termică excelentă.

Pe piaţa spaţiilor industriale, în primul trimestru din 2021 au fost tranzacţionaţi aproximativ 216.000 mp, cu 17% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului 2020, arată datele CBRE Research. Peste 96.300 mp din volumul închiriat în acest an au fost tranzacţionaţi în Bucureşti şi în împrejurimile acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO