Constructii & Imobiliare

Tranzacţie record pe piaţa închirierilor: Carrefour prelungeşte contractul de închiriere pentru depozitul din parcul logistic P3 Bucharest A1. Retailerii din FMCG ocupă peste 1 mil. mp de spaţii logistice, dublu faţă de acum 5 ani

Tranzacţie record pe piaţa închirierilor: Carrefour...

Autor: Roxana Rosu

20.01.2021, 11:28 1606

Grupul Carrefour a prelungit contractul de închiriere pentru spaţiul de aproximativ 85.000 mp pe care îl ocupă în parcul industrial P3 Bucharest A1, din vestul Capitalei, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa locală de logistică.

Contractul a fost intermediat de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

Retailerul francez Carrefour a continuat să se extindă şi în 2020, deschizând 25 de magazine şi ajungând astfel la o reţea de peste 360 de magazine fizice la care se adaugă portalul carrefour.ro şi prezenţa Carrefour în platforma Bringo, cu livrare şi Click & Collect în 38 de localităţi.

Carrefour este chiriaş al parcului industrial  P3 Bucharest A1 din anul 2007, unde s-a extins treptat.

 „După ce 2020 a fost un an în care sectorul industrial a devenit starul pieţei imobiliare din întreaga lume, anul 2021 începe cu o tranzacţie majoră pentru piaţa din România, prin prelungirea contractului pentru depozitul Carrefour. Suntem în etapa consolidărilor, a depozitelor centralizate de mari dimensiuni şi ne aşteptăm să se contureze tot mai multe depozite XXL atât în Bucureşti, cât şi în alte zone cheie din ţară. Astfel, după un an istoric din punct de vedere al volumului tranzacţionat, 2021 are toate premisele pentru a continua ascensiunea pieţei de spaţii industriale”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Alături de Carrefour, retailerii din FMCG (bunuri de larg consum, respectiv alimente, produse de îngrijire personală şi a locuinţei) sunt printre cei mai mari utilizatori de spaţii logistice din România, ocupând în prezent o suprafaţă totală de 1,1 mil. mp, dublu faţă de acum cinci ani, potrivit datelor CBRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO