Constructii & Imobiliare

Tranzacţie-surpriză pe piaţa birourilor: Austriecii de la CA Immo cumpără prima clădire din proiectul Campus 6 dezvoltat de Skanska lângă Politehnica

Tranzacţie-surpriză pe piaţa birourilor: Austriecii de...

Autor: Bogdan Alecu

07.05.2018, 09:51 2202

Dezvoltatorul imobiliar austriac CA Immo a achiziţionat clădirea de birouri Campus 6.1 din Bucureşti de la Skanska, în urma unei tranzacţii de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzacţiei este supusă condiţiilor obişnuite unor astfel de tranzacţii şi se aşteaptă să fie finalizata la sfârşitul anului 2018.

Campus 6.1 este o clădire de birouri, clasa A, oferind 22.000 mp GLA. aflata in zona de centru-vest a Bucureştiului, în vecinătate cu Universitatea Politehnica. Finalizarea cladirii este planificată pentru Q3 2018; până la finalul anului clădirea va avea un grad de ocupare de 100%. În timpul procesului de vânzare, CA Immo a fost asistată de Clifford Chance (legal), PwC(fiscal, financiar) şi REC(tehnic). Consilierii juridici pentru Skanska au fost PeliFilip şi Dentons.

“După ce am achiziţionat Millennium Towers în Budapesta, în 2016 şi Spire Building B în Varşovia, în 2017, continuăm să urmărim obiectivul de dezvoltare continuă şi extindere a portofoliilor noastre din Europa Centrală şi de Est prin achiziţionarea Campus 6.1 în Bucureşti. Proprietatea este foarte bine localizată şi va fi aproape complet închiriată la momentul preluării, sprijinind în mod clar obiectivele noastre financiare generale”, a declarat Andreas Quint, CEO al CA Immo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO