Constructii & Imobiliare

Tranzacţiile cu terenuri pentru proiecte imobiliare din România au depăşit anul trecut pragul de 350 mil. euro

Tranzacţiile cu terenuri pentru proiecte imobiliare din...

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2018, 14:09 536

Anul trecut, valoarea totală a tranzacţiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare (exceptând segmentul industrial) a crescut semnificativ faţă de 2016, depăşind pragul de 350 mil. euro la nivel naţional. Conform datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, aproximativ 70% din această valoare a revenit Capitalei, unde tranzacţiile cu terenuri pentru dezvoltări rezidenţiale au reprezentat mai mult de jumătate din volumul investiţional.

Dinamismul sectorului rezidenţial în ceea ce priveşte achiziţia de terenuri a venit ca urmare a capacităţii pieţei de a absorbi atât proiecte mici, cât şi proiecte de peste 1000 de apartamente, în condiţiile în care, conform sondajelor efectuate de Comisia Europeană, dorinţa de a cumpăra o locuinţă a fost la cel mai crescut nivel post-criză. Cele mai active zone au fost centrul şi nordul Capitalei: Bulevardul Expoziţiei, Bucureştii Noi şi zona Băneasa-DN1-Jandarmeriei – datorită viitorului pol de birouri din zona Expoziţiei, dar şi zonele Floreasca-Barbu Văcărescu, Aviaţiei şi Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO