Constructii & Imobiliare

Turcii de la Kastamonu mizează pe afaceri de 145 mil. euro, plus 12%

Turcii de la Kastamonu mizează pe afaceri de 145 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

03.02.2016, 00:00 340
Compania Kastamonu Ro­mânia (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 145 mil. euro, mai mult cu 12% faţă de anul trecut. Turcii au avut în 2015 afaceri totale de 129 mil. euro.
 
În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate - n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii companiei fiind reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.
 
„Principalii factori care au susţinut anul trecut afacerea noastră au fost consolidarea poziţiei companiei pe pieţele pe care activăm şi a brandului Kastamonu, atât intern, cât şi la export. Pentru 2016 ne bazăm pe faptul că pieţele targetate sunt stabile, ferite de potenţiale tulburări de natură economică sau politică, dar şi pe o creştere a exporturilor de mobilier din România, care automat va genera o cerere mai mare de materie primă din partea producătorilor locali’’, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO