ZF 24

Cine este românca de 45 de ani care îi ia locul lui Costin Borc la conducerea companiilor din grupul CRH România

Cine este românca de 45 de ani care îi ia locul lui...

Autor: Bogdan Alecu

30.12.2015, 12:14 2438

Mihaela Novac, 45 de ani, un manager care lucrează de aproape 14 ani în grupul Lafarge, devenit CRH România după achiziţia activelor locale ale Lafarge, a fost numită director general al companiei CRH Ciment, cel mai mare activ al grupului pe piaţa locală. ZF a scris ieri că Novac fusese desemnată să conducă şi operaţiunile CRH Comnord, o altă companie din grup, după ce Costin Borc a renunţat la această poziţie şi a preluat portofoliul de ministru al economiei în Guvernul Cioloş.

Numirile apar în documente publicate în Monitorul Oficial şi arată că Mihaela Novac preia rând pe rând conducerea companiilor pe care CRH le deţine în România. Grupul irlandez are opt companii pe piaţa locală. CRH Ciment, fosta Lafarge Ciment, este cea mai mare companie din grup cu afaceri de 155 mil. euro şi 457 de angajaţi în 2014, potrivit mfinante.ro. Grupul CRH România (fostul Lafarge), avea în 2014 în România o cifră de afaceri consolidată de 200 de milioane de euro şi 1.000 de angajaţi. Companiile din grup erau conduse de un singur executiv în persoana lui Costin Borc.

Costin Borc a fost CEO al grupului Lafarge România, ale cărui active au fost vândute către irlandezii de la CRH pe fondul fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim. Borc a demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul grupului CRH în 17 noiembrie pentru a putea prelua portofoliul de ministru al economiei, dar şi funcţia de vicepremier. După plecarea sa mai multe companii din grupul CRH au convocat adunări generale ale acţionarilor pentru a-l alege pe succesorul lui Borc, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. Ieri, 29 decembrie, a avut loc AGA şi în cazul companiei CRH România, însă reprezentanţii grupului nu au dorit să precizeze cine a fost desemnat director general al operaţiunilor locale spunând doar că anunţul va fi făcut în luna ianuarie.

Mihaela Novac devine astfel succesorul Borc în companiile din grupul CRH România. Costin Borc câştiga în calitate de director general al CRH România, fosta Lafarge, un salariu de 20.000 de euro net pe lună, conform declaraţiei de avere.

Novac, 45 de ani, a terminat Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti şi s-a angajat în 2002 în grupul Lafarge ca reprezentant de vânzări, potrivit datelor de pe reţeaua de socializare de business Linkedin. Ulterior a fost timp de doi ani manager de vânzări şI alţI doi ani a condus departamentul de marketing, potrivit aceleiaşi surse. Din august 2015 a fost key projects building&concrete director în cadrul CRH România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO