Constructii & Imobiliare

Un olandez pariază şi mai mult pe România: dezvoltatorul de parcuri industriale CTP investeşte 200 mil. euro în construcţia a 300.000 mp de depozite în Bucureşti, Timişoara, Turda, Sibiu şi Piteşti

Un olandez pariază şi mai mult pe România:...

Autor: Cristina Bellu

30.03.2021, 09:58 608

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est fondat de olandezul Remon Vos, anunţă investiţii de 200 mil. euro până la finalul anului, în construcţia a 300.000 de metri pătraţi de depozite în parcurile logistice din Bucureşti, Timişoara, Turda, Sibiu şi Piteşti.

În urmă cu două luni, compania a demarat lucrările unei noi clădiri în cadrul CTPark Bucharest West, spaţiul fiind închiriat de Quehenberger Logistics, firmă care operează activitatea logistică a Brico Depot România, retailer deţinut de grupul Kingfisher.

În acest moment 25% din suprafaţa totală a clădirii a fost construită, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Am reuşit să ridicăm deja 25% din clădirea pentru Kingfischer la doar două luni de la demararea lucrărilor de construcţie. Ne dorim ca anul acesta să continuăm să susţinem ritmul bun pe care l-am avut în 2020”. spune Valentin Roşu, regional development director, CTP România.

Noua clădire va avea o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi şi va dispune de 12 drive-in-uri şi 105 docuri. De asemenea, clădirea va fi certificată BREEAM şi va dispune de peste 55.000 metri pătraţi de spaţii verzi.

Compania este prezentă în parcurile CTP de peste cinci ani şi operează peste 150.000 metri pătraţi pentru clienţi precum Selgros sau PPT.  

CTPark Bucharest West este amplasat strategic pe harta logistică a ţării, la 20 km distanţă de oraşul Bucureşti, la a doua ieşire de pe autostrada A1. În prezent, parcul oferă mai mult de 300.000 m2 închiriabili pentru peste 100 de companii din sectoarele e-commerce şi logistică.

Grupul CTP este cel mai mare proprietar-dezvoltator de spaţii industriale şi logistice de clasă A din CEE. Portofoliul grupului este format din 6 milioane de metri pătraţi de proprietăţi de clasă A amplasate în 100 de locaţii strategice din şase ţări din Europa Centrală şi de Est.

Citiţi aici povestea lui Remon Vos: România a mai produs un miliardar. Remon Vos, un investitor olandez care deţine CTP cel mai mare proprietar de depozite logistice din România a devenit multimiliardar prin listarea grupului la bursă: peste 5 miliarde de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO