Unde se construieşte în România? O cincime din materialele de zidărie sunt livrate în Capitală

6 aug 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Citiţi mai multe despre dezvoltarea pieţei de construcţii şi materiale de construcţii în Anuarul Construcţii şi Imobiliare 2018, care a apărut pe piaţă săptămâna trecută

„Şi alte centre urbane mari din România au preluat o parte importantă din cererea de materiale de zidărie, iar Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Braşov reprezintă poli importanţi de dezvoltare.“

Românii au folosit în 2017 5,5 mi­lioane de metri cubi de materiale de zidărie, incluzând BCA şi blocuri ceramice, o cantitate cu 10% mai mare faţă de 2016, potrivit datelor de la jucătorii din industrie. O cincime din total s-a folosit doar în Bucureşti şi în localităţile din preajmă, în condiţiile în care proiectele rezidenţiale au luat avânt, pe fondul cererii continue din partea cumpărătorilor.

Capitala nu a fost însă singura care a antrenat o creş­tere a cererii de BCA anul trecut, in­vesti­ţiile imo­bi­liare fiind un pariu şi pentru dez­volta­torii din pro­vincie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2018

 
Cuvinte cheie:
capitala
, livrare
, romania
, construire
, materiale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide