Constructii & Imobiliare

Uniprest Instal, companie din Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, estimează afaceri de 37 mil. euro, plus 12%. „Anul acesta provocarea este ca oferta să ţină pasul cu cererea “

Enikő Peter, Managing Director, Uniprest Instal

Enikő Peter, Managing Director, Uniprest Instal

Autor: Cristina Bellu

22.04.2021, 12:48 2148

Uniprest Instal, o companie din Târgu-Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, controlată de grupul olandez Rensa, estimează afaceri de 37 mil. euro la finalul anului, în creştere cu 12% faţă de 2020.

În ciuda prognozei optimiste de evoluţie a businessului, oficialii companiei apreciază că lipsa de materii prime, în principal de oţel, cupru, dar şi de derivate din petrol, care duc implicit la creşteri de preţ la toate categoriile de produse, se va accentua anul acesta, iar provocarea pieţei va fi ca oferta să ţină pasul cu cererea.

”Şi acest an va fi unul cu multe provocări pentru că vedem unele tendinţe care schimbă lucrurile. Pe de o parte, există finanţare pentru investiţii, iar pe de altă parte, a ajuns pe piaţă un efect al pandemiei care s-a simţit încă din ultimul trimestru al anului trecut. Este vorba despre lipsa de materii prime, în principal de oţel, cupru, dar şi de derivate din petrol, care duc implicit la creşteri de preţ la toate categoriile de produse. Dacă anul trecut temerea cea mai mare era scăderea cererii, anul acesta provocarea este ca oferta să ţină pasul cu cererea”, spune Enikő Peter, Managing Director, Uniprest Instal.  

Compania intenţionează să-şi conslideze poziţia la nivel regional, pe pieţele unde a intrat recent, dar şi pe cele în care este prezentă deja de mai mulţi ani.

”Anul acesta eforturile noastre se concentrează pe consolidarea poziţiei pe piaţa locală, cum ar fi cea din Moldova, unde anul trecut am deschis un nou depozit, dar şi pe celelalte puncte de lucru pe care le avem în restul ţării”, adaugă Enikő Peter.

În primele trei luni ale anului, compania şi-a majorat veniturile cu 19% faţă de T1/2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO