Constructii & Imobiliare

Unirii View a închiriat aproape un sfert din clădire către furnizorul de soluţii software NTT Data Romania

Unirii View a închiriat aproape un sfert din clădire către furnizorul de soluţii software NTT Data Romania

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.08.2017, 11:58 2922

Dezvoltatorul belgian Yves Weerts, care construieşte turnul de birouri de 18 etaje din apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti, a închiriat aproape un sfert din clădire către furnizorul de servicii şi soluţii software NTT Data Romania.

„Atingem deja un grad de preînchiriere de aproape 25%, cu peste un an înainte de finalizarea proiectului, fapt care atestă interesul pentru Unirii View şi dorinţa companiilor”, spune Yves Weerts, investitorul care dezvoltă Unirii View.

Belgianul investeşte 33 de milioane de euro în imobilul care va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Clădirea Unirii View, cu o înălţime prevăzută de 73 de metri, este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 18 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană împărţită pe 3 niveluri.

„Alegerea realizată de către NTT Data confirmă încă o dată tendinţă pe care o anticipam pentru anii 2018 – 2020: angajatorii puternici din domeniul serviciilor trebuie să fie în centru. Clădirile de birouri cu specificaţii foarte bune, facilităţi multiple şi amplasament central sunt proiectele sustenabile pe termen lung – clădiri la care logourile chiriaşilor de pe faţadă nu se schimbă nici după zece ani”, spune Andreea Păun, managing partner companiei de consultanţă Griffes, care a coordonat tranzacţia.

NTT Data Romania se va muta anul viitor în sediul din zona Unirii, aceasta fiind, potrivit datelor dezvoltatorului, prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti. Suprafaţa preluată în Unirii View este de patru ori mai mare decât cea unde se află sediul actual al companiei, adică în clădirea Phoenix Tower de pe Calea Vitan.

„Pentru anul financiar în curs planificăm atingerea unei cifre de afaceri de 55 de milioane de euro şi mărirea echipei NTT Data România la 1.600 de membri, de la 1.450 de persoane în prezent”, spune Daniel Metz, CEO NTT Data România, companie parte a concernului japonez cu acelaşi nume, un gigant cu afaceri anuale de peste 13 miliarde de euro şi cu peste 76.000 de angajaţi la nivel mondial.

Prima fază a dezvoltării Unirii View se va încheia săptămâna aceasta, odată cu finalizarea lucrărilor subternare. Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art.

Investitorul Yves Weerts este un antreprenor de naţionalitate belgiană care a derulat mai multe investiţii pe piaţa imobiliară din România, precum dezvoltarea şi vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP. Investiţia aparţine 100% belgianului şi este realizată printr-o firmă înregistrată în Luxemburg, Tuilia Invest.

Familia Căşuneanu s-a asociat în urmă cu mai bine de opt ani cu Yves Weerts, pentru dezvoltarea proiectului de birouri de pe bulevardul Corneliu Coposu. În 2008, Costel Căşuneanu i-a vândut investitorului belgian o participaţie de 75% din firma C&I Building, în portofoliul căreia se afla terenul.

În 2014, belgianul a hotărât să preia integral proiectul într-o tranzacţie care evalua terenul de la Unirii la 3.700 de euro pe metru pătrat. La scurt timp după tranzacţie, denumirea societăţii C&I Building a fost modificată în Unirii View, deţinută integral de Tuilia Invest.

La acest proiect, lucrează, pentru partea de arhitectură, Westfourth Architecture în cooperare cu DMA Architecture & Interior, iar Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, coordonează procesul de dezvoltare, precum şi project managementul cladirii. Compania de consultanţă imobiliară Griffes se ocupă de strategia de leasing şi de managementul comercial.

AFACERI DE LA ZERO