Constructii & Imobiliare

Unul dintre cei mai activi investitori din imobiliare plusează pe România: Parteneriatul NEPI-CBRE consolidează dezvoltarea imobiliară din Timişoara

Unul dintre cei mai activi investitori din imobiliare...

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2015, 12:10 1403

NEPI (New Europe Property Investments plc.), unul dintre cei mai dinamici investitori şi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, a încheiat un parteneriat strategic cu CBRE pentru închirierea proiectului City Business Centre dezvoltat în Timişoara.

“Am ales să colaborăm cu CBRE, un consultant de talie internaţională, pentru că vine cu know-how-ul şi contactele sale globale şi propune strategii eficiente şi sustenabile de închiriere pe următorii ani. Securizând cei mai buni chiriaşi, vom consolida poziţia City Business Centre în topul celor mai căutate şi apreciate clădiri de birouri din ţară”, afirmă Lori Collin, Office Director în cadrul NEPI.

“Impactul pozitiv al dezvoltării acestui proiect asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atât infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri şi start-up-uri locale”, declară, la rândul său, Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE România.

Complexul de birouri de clasă A City Business Centre are o suprafaţă totală de 27.151 mp. Clădirile de birouri City Business Centre oferă companiilor spaţii de birouri, restaurante, servicii publice (bănci, servicii medicale, etc), parcare subterană şi pistă pentru biciclişti, zone verzi, locaţie centrală, servicii de pază 24/24, dar şi alte servicii necesare unui angajat pe tot parcursul programului său de lucru.

Printre companiile găzduite de City Business Centre enumerăm Accenture, Alcatel, Autoliv, Banca Comercială Română, CertAsig, Columna Medical Center, Deloitte Audit, Generali, Gilescu, Văleanu, Nathanzon & Partenerii, IBM, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, OMV Petrom, ProTv, Raiffeisen Bank, Sodexo, Toluna, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank, Visma, Wipro, 3Pillar Global.

Timişoara a devenit unul dintre marii jucători de outsourcing din România, în contextul în care, în ultimii ani, ţara noastră îşi consolidează poziţia de destinaţie principală pentru tot mai multe companii din Europa de Vest şi America de Nord, care intenţioneaza să deschidă centre de suport în Europa Centrală şi de Est. Conform celui mai recent raport întocmit de CBRE pe segmentul birouri din ţara noastră, mai mult de 8% din totalul companiilor din România aleg Timişoara drept centru operaţional. Oraşul beneficiază din plin de statutul de centru universitar de prestigiu, găzduind nu mai puţin de 8 universităţi, dar şi de o infrastructura îmbunătăţită care s-a dezvoltat treptat, dar sigur, pe fondul creşterii competitivităţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO