Constructii & Imobiliare

Valoarea tranzacţiilor imobiliare s-a triplat în România. În Polonia începe să scadă

Valoarea tranzacţiilor imobiliare s-a triplat în...

Autor: Cristi Moga

07.01.2015, 00:06 512
Valoarea tranzacţiilor cu proprietăţi comerciale din Ro­mânia a crescut cu 220% anul trecut, până la 1,124 mld. euro, în timp ce în Polonia cea mai importantă piaţă imobiliară din regiune, exceptând Rusia, apetitul pentru tranzacţii a în­ce­put să scadă, reiese dintr-un studiu al firmei de consultanţă imo­biliară CBRE.
 
Chiar şi aşa, cu un volum al tranzacţiilor de 2,942 mld. euro, în scădere cu 9% faţă de anul precedent, Polonia continuă să fie principala ţintă a investitorilor, urmată de Cehia, unde anul trecut au fost tranzacţionate proprietăţi comerciale cu o valoare de 1,961 mld. euro, potrivit aceleiaşi surse.
 
Pe a treia poziţie a urcat România, urmată de Slovacia (532 mil. euro), Ungaria (460 mil. euro) şi ţările baltice (279 mil. euro). Piaţa locală a tranzacţiilor imobiliare a fost impulsionată de investitori precum NEPI, Globalworth sau Auchan, în timp ce un jucător nou care şi-a pus amprenta în România este compania de logistică P3, care a preluat pentru circa 120 mil. euro proiectul Europolis Logistic Park de lângă Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO