Constructii & Imobiliare

Vânzările de BCA ale Macon Deva au crescut cu 10%

Vânzările de BCA ale Macon Deva au crescut cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2015, 15:50 685

Producătorul de materiale de construcţii Macon, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, a realizat anul trecut o creştere de 10% a vânzărilor şi de 17% a profitului operaţional, faţă de anul precedent. Macon, principala companie din cadrul Macon Group, a avut în 2013 o cifră de afaceri de aproape 97 mil. lei (21,8 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

La nivelul principalei linii de business, producţia de BCA în cele două unităţi de fabricaţie din Deva şi Oradea, creşterea vânzărilor a fost determinată de completarea şi extinderea gamelor de produse, dar şi de evoluţia sectorului rezidenţial, susţinut de investiţiile private.

’’Vânzările Macon au fost în creştere, în ciuda regresului de 6,7% al volumului lucrărilor de construcţii în 2014. Rezultatele obţinute au condus la creşterea cotelor de piaţă pe care le deţinem pentru cele trei linii de business din cadrul Macon Group, blocuri de zidărie din BCA, prefabricate din beton şi teracotă’’, a declarat Marius Du­mitru Marin, CEO şi membru al con­siliului de administraţie în cadrul Macon.

Principalele proiecte din 2014 în construcţia cărora s-au utilizat blocuri de zidărie Macon sunt laboratorul de energii regenerabile-fotovoltaic Timişoara, spitalul judeţean din Deva, Infrastructura Regională de Afaceri şi Inovare în sectorul IT&C Timişoara, sala polivalentă din Timişoara, halele de producţie Prompt Timişoara, Yazaki Arad şi CML Sibiu, sala polivalentă din Cluj-Napoca sau proiectul Liberty Technology Park din Cluj-Napoca. Macon a livrat elemente prefabricate pentru centrul comercial Dedeman Deva, Ipec Alba Iulia, Faist Mekatronic Oradea, pentru diverse lucrări de modernizare a infrastructurii electrice, dar şi pentru lucrări de reabilitare a unor drumuri naţionale. Macon a înregistrat creşteri şi pe segmentul produselor din teracotă, susţinute şi de investiţia finalizată în 2013, odată cu instalarea unui nou cuptor de ardere a cahlelor de teracotă.

Macon este principala entitate din cadrul Macon Group, producţia fiind structurată pe 3 linii de business: BCA, elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee. Din cadrul Macon Group mai fac parte companiile Simcor Var (produce şi comercializează diverse sortimente de var), Simbeton (axată în principal pe producţia de stâlpi pentru linii electrice aeriene şi elemente prefabricate din beton pentru poduri şi podeţe) şi compania Simterac (producător de elemente ceramice pentru sobe şi şeminee). Macon este controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO