Constructii & Imobiliare

Veniturile din chirii obţinute de austriecii de la Immofinanz în România au trecut de 48 mil. euro în 2021. Suma reprezintă aproximativ 17% din veniturile totale din chirii ale grupului

Veniturile din chirii obţinute de austriecii de la...

Autor: Cristina Bellu

21.04.2022, 12:28 102

Immofinanz, unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari de pe plan local, ce îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri, a anunţat că la finalul anului financiar 2021, veniturile din chirii în România au atins valoarea de 48,8 milioane de euro.

Suma reprezintă aproximativ 17,2% din veniturile totale din chirii ale grupului, potrivit informaţiilor transmise joi de reprezentanţii companiei.

Proprietăţile Immofinanz din România au o valoare contabilă de 771,6 milioane de euro şi reprezintă 15,0% din portofoliul total al companiei.

Portofoliul local de proprietăţi active are o valoare de 575,1 milioane euro şi este format din şase clădiri de birouri (8,6% din totalul portofoliului activ de clădiri de birouri) şi cinci proprietăţi de retail (19,1% din totalul proprietăţilor de retail active).

Recent, compania a anunţăt că intră pe piaţa spaţiilor de coworking, cu brandul mycowork, o componentă a birourilor flexibile myhive, implementată din 2020 în câteva oraşe europene.

În Bucureşti, primul spaţiu mycowork a fost amenajat în clădirea myhive S-Park, pe o suprafaţă de 465 mp. Spaţiul este structurat pentru a răspunde cerinţelor diverselor tipuri de chiriaşi şi permite atât închirierea unui singur birou sau a unor spaţii de lucru pentru echipe întregi, cât şi a unor zone integrate de coworking.

Compania austriacă vrea să extindă birourile flexibile myhive şi în alte clădiri din portofoliu şi va implementa componenta myoffice, care oferă spaţii care pot fi personalizate integral, dedicate companiilor cu minimum 20 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO