Constructii & Imobiliare

Veolia România preia operarea serviciului de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din Chiajna (Ilfov), pentru următorii 19 ani. În prezent, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apa din comună este de 4%, şi de 60% la sistemul de canalizare

Veolia România preia operarea serviciului de alimentare...

Autor: Cristina Bellu

15.09.2022, 13:21 462

Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia România şi furnizor de servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor de apă, canalizare şi energie termică, anunţă achiziţionarea ROCO INSTAL COMUNAL SERV, operator local din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, şi preluarea contractului de delegare a serviciului public de alimentare cu apă potabilă şi canalizare din localitate pentru următorii 19 ani.

Preluarea serviciilor de către VRSI presupune administrarea reţelei de apă aflată în curs de reabilitare şi extindere până la aproximativ 54 kilometri, care alimentează în prezent 249 de imobile, dar şi sistemul de epurare a apelor uzate şi meteorice, cu o lungime de circa 45 kilometri şi care deserveşte actualmente peste 4.000 de clienţi.  

În prezent, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apa din comună este de 4%, respectiv de 60% la sistemul de canalizare, dar estimarea companiei este că, până la sfârşitul anului 2025, minimum 90% dintre locuitorii comunei vor beneficia de apă potabilă şi servicii de canalizare.

Veolia România Soluţii Integrate (VRSI) asigură servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor, echipamentelor şi instalaţiilor de apă şi canalizare pentru centre comerciale, instituţii de cercetări, dar şi pentru Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă din oraşul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, pentru oraşul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, dar şi pentru oraşul Popeşti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO