Constructii & Imobiliare

O veste bună. IFC acordă cea mai mare finanţare în domeniul real estate din România: Grupul belgian WDP ia un împrumut de 205 mil. euro pentru a construi un milion de metri pătraţi de spaţii semi-industriale şi logistice eficiente energetic

O veste bună. IFC acordă cea mai mare finanţare în...

Autor: Cristina Bellu

22.04.2020, 12:35 408

WDP, dezvoltator cu capital belgian, care operează peste 230.000 mp de spaţii logistice şi industriale în România, anunţă contractarea unei finanţări de 205 mil. euro de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru a sprijini construirea unei suprafeţe totale de un milion de metri pătraţi de proprietăţi semi-industriale şi logistice certificate  „verde“ EDGE, pe întreg teritoriul României.

Certificarea EDGE presupune economii de minimum 20% din consumul de energie şi apă al clădirilor şi din energia utilizată pentru producerea materialelor de construcţie. Prin certificarea independentă a clădirilor sale, WDP va reduce costurile cu utilităţile suportate de utilizatorii clădirilor şi îşi va consolida poziţia în rândul acestora.

„România este un element central al strategiei WDP. Plănuim ca, până în 2023, să deţinem şi să operam un portofoliu de 1 miliard de euro în această ţară, echivalentul a aproximativ 20% din portofoliul total al activelor WDP. Creditul verde al  IFC, împreună cu certificarea întregului nostru portofoliu cu EDGE, ne vor permite să devenim cel mai mare deţinător de depozite cu certificare verde din România“, estimează Jeroen Biermans, Director General al WDP România.

Acesta este primul împrumut verde acordat de  IFC sectorului proprietăţilor imobiliare în regiunea Europei şi Asiei Centrale ( ECA), investiţia făcând parte dintr-o finanţare verde de 750 de milioane euro care include finanţare de la investitori terţi mobilizaţi de  IFC în cadrul programului său de portofoliu de co-creditare şi de la bănci comerciale internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO