Constructii & Imobiliare

VIDEO ZF LIVE. Florin Popa, Vitalis Consulting: Un şef de şantier câştigă peste o mie de euro pe lună. România are ingineri foarte buni

Autor: Alexandra Marcu

03.02.2016, 00:06 11112

Vitalis Consulting, una dintre cele mai mari firme de consultanţă în construcţii din România, şi-a bu­getat pentru acest an o creştere cu 10% a cifrei de afa­ceri după ce a încheiat anul 2015 cu vânzări de 2 mil. euro, o marjă de profit de 20% şi un număr mediu de 40 de angajaţi.

„Anul acesta se continuă trendul ascendent în construcţii şi în momentul de faţă avem sub supra­ve­ghere 45 de proiecte. Sperăm la o creştere a cifrei de afa­ceri de zece procente“, a spus Florin Popa, acţionar majo­ritar la Vitalis Consulting, care a explicat că firma este plătită de către dezvoltatorii imobiliari, şi nu de firmele de construcţii.

Vitalis Consulting le oferă asistenţă dezvoltatorilor încă de la începutul proiectului, prin identificarea şi ra­por­ta­rea constrângerilor asupra lucrărilor de con­struc­ţie, depunerea cererilor de autorizaţii către auto­rităţi şi con­sultanţă pentru demararea construc­ţiilor.

În ceea ce priveşte comisionul practicat de firma de consultanţă, Popa spune că nu percepe o sumă fixă, ci că suma este plătită în funcţie de fiecare proiect şi de timpul în care se realizează acesta. „Un proiect re­zidenţial cu parter şi cinci etaje poate fi gata în opt luni, iar construcţia unei clădiri de birouri poate dura şi doi ani“, a spus Florin Popa la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO