Constructii & Imobiliare

Zona Basarab- Carrefour Orhideea se aglomerează: Un grup din Lituania a cumpărat fosta fabrică de bere Griviţa de la Ionuţ Dumitrescu, unde vor să ridice clădiri de birouri şi rezidenţiale

Zona Basarab- Carrefour Orhideea se aglomerează: Un grup...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.07.2016, 15:29 3079

Dezvoltatorul imobiliar lituanian Hanner Holding, care a dezvoltat proiectul The Park din zona parcului Tineretului din Capitală, a cumpărat terenul fostei fabrici de bere Griviţa, din zona centru-vest a Bucureştiului, în schimbul sumei de cinci milioane de euro. Achiziţia marchează intrarea companiei pe piaţa de birouri din România.

Suprafaţa terenului este de 11.000 de metri pătraţi, spaţiul fiind amplasat în zona Grozăveşti, în apropierea staţiilor de metrou Grozăveşti şi Basarab. Terenul găzduieşte trei clădiri monument – dependinţele Mălţărie, Orzărie şi Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Griviţa.

Dezvoltatorul urmăreşte să dezvolte un proiect mixt care să includă conversii, restaurări şi clădiri noi de birouri şi rezidenţial.

„Zona Grozăveşti este într-o continuă dezvoltare şi se conturează deja ca un nou pol de birouri, aşa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafaţă generoasă de spaţii de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design şi tehnologie”, spune Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding.

Pe segmentul de birouri Hanner a dezvoltat până în prezent şapte proiecte, care totalizează peste 150.000 mp, din care 50.000 mp vor fi livraţi în perioada imediat următoare. Printre chiriaşii Hanner se numără companii multinaţionale precum Henkel, Johnson & Johnson, Nokia, Novartis, Rockwool, MSC, Servier şi Ambasada Israelului. La nivel global, Hanner a dezvoltat proiecte în Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România şi are în plan extinderea în Germania şi Marea Britanie. Compania deţine active în valoare de peste un miliard de euro şi realizează investiţii folosind resursele proprii.

Pe segmentul rezidenţial, la nivel global, compania a dezvoltat peste 4.000 de apartamente, cu o suprafaţă construită de 400.000 de mp, fiind implicată şi în construcţia de spaţii logistice, clădiri de birouri, spaţii comerciale şi parcări subterane sau supraetajate, care totalizează peste 250.000 mp.

În România, Hanner a investit până în prezent peste 60 de milioane euro în trei proiecte rezidenţiale – The Park, Carol Park Residence şi City Residence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO