Cryptobusiness

Americanii spun că oricine cumpără Signature Bank trebuie să renunţe la activităţile legate de clienţi din piaţa crypto

Americanii spun că oricine cumpără Signature Bank...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2023, 10:38 397

Banca americană Signature Bank este la vânzare după ce a fost închisă de autorităţi la finalul săptămânii trecute, însă autorităţile americane spun că orice potenţial cumpărător trebuie să fie de acord în prealabil să renunţe la activităţile legate de clienţi din piaţa crypto, potrivit Reuters şi CoinDesk.

Închiderea băncii din New York a venit la două zile după colapsul Silicon Valley Bank (SVB) şi la mai puţin de o săptămână după închiderea Silvergate Bank. Toate cele trei bănci erau cunoscute drept instituţii financiare deschise spre piaţa crypto.

În cazul Signature Bank, clienţii crypto reprezentau un sfert din totalul depozitelor. Banca este acum investigată de Departamentul de Justiţie din SUA şi de autoritatea de supraveghere americană (SEC) pentru că nu ar fi aplicat standarde de monitorizare destul de stricte, ceea ce ar fi lăsat loc pentru activităţi de spălare a banilor.

A fost deschis chiar un proces împotriva Signature Bank în luna februarie, în care banca este acuzată că a fost complice la „frauda FTX”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO