Cryptobusiness

Antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuck crede că 98% din proiectele NFT vor eşua când se va tempera „goana după aur”

Antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuck crede că 98%...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2022, 11:40 10420

Antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuck este cunoscut ca un susţinător al spaţiului crypto, însă consideră că 98% dintre proiectele de NFT-uri (Non-Fungible Token) vor eşua în curând.

Într-un interviu acordat CNBC, şeful companiei VaynerMedia a asemănat valul NFT cu exuberanţa înregistrată pe burse în timpul bulei dotcom de la începutul anilor 2000.

„Se aseamănă cu acţiunile companiilor de internet pe bursă în `99. (…) În fiecare săptămână încerc să explic faptul că 98% dintre proiecte vor eşua”, a declarat Gary Vaynerchuck.

El se aşteaptă ca o parte din proiecte să reziste, iar spaţiul NFT să aibă un viitor. Totuşi, majoritatea s-ar putea prăbuşi curând într-un crah similar cu cel al bulei dotcom.

„În martie 2000 când toate acele acţiuni ale companiilor de internet erau foarte supraevaluate şi s-au prăbuşit, Amazon se menţinea la 7-8 dolari per acţiune, iar asta se va întâmpla şi în spaţiul NFT”, a adăugat el.

Vaynerchuck, cu 2,9 milioane de urmăritori pe Twitter, este creatorul din spatele popularei colecţii de NFT-uri „Vee Friends”. Preţul pentru un singur NFT Vee Friends este în prezent de circa 13,25 ETH, adică aproape 38.000 de dolari.

VCR Group, compania de ospitalitate fondată de antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuk, va deschide un restaurant în New York, unde vor avea acces doar cei care cumpără dinainte un NFT dedicat. Flyfish Club plănuieşte să se deschidă în 2023.

Gary Vaynerchuck consideră că spaţiul activelor digitale este încă la început şi i-a îndemnat pe investitori să recunoască faptul că ceea ce se întâmplă astăzi în piaţă „nu are sens”. Totuşi, crede că NFT-urile vor deveni o piaţă stabilă şi influentă.

Vaynerchuk a devenit cunoscut la nivel internaţional prin prezenţa lui online şi prin discursurile sale de tip motivaţional. Totodată, el este preşedintele companiei de media şi comunicare VaynerX, precum şi CEO al VaynerMedia, o agenţie de publicitate care are clienţi din topul Fortune 100, adică cei mai mari jucători.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO