Cryptobusiness

Armata de avocaţi şi consultanţi care gestionează falimentul FTX a încasat 38 de milioane de dolari doar în luna ianuarie

Armata de avocaţi şi consultanţi care gestionează...

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2023, 23:15 3857

Falimentul FTX se dovedeşte a fi o afacere profitabilă, cel puţin pentru sutele de avocaţi şi consultanţi care gestionează procedurile, întrucât aceştia au încasat nu mai puţin de 38 de milioane de dolari în luna ianuarie, potrivit CoinDesk.

Administratorii speciali au angajat avocaţi şi specialişti de la firmele Sullivan & Cromwell, Quinn Quinn Emmanuel Urquhart & Sullivan şi Landis Rath & Cobb. Mai mult, aceştia au angajat firma de consultanţă AlixPartners, pentru a reuşi să înţeleagă particularităţile produselor de tip DeFi şi a token-urilor aflaţi în posesia FTX.

În acelaşi timp, firmele de servicii financiare Alvarez & Marsal, respectiv Perella Weinberg Partners, au fost angajate pentru a săpa în registrele contabile FTX în vederea determinării activelor care pot fi lichidate.

Conform informaţiilor oficiale, firma de avocatură Sullivan & Cromwell a încasat 16,8 milioane de dolari în ianuarie în timp ce Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a facturat 1,4 milioane de dolari, iar firma Landis Rath & Cobb a facturat este 663.000 de dolari.

Astfel, doar cele trei firme de avocatură au încasat aproape 19 milioane de dolari, în contextual în care au pus la lucru circa 180 de avocaţi şi 50 de angajaţi din staff-ul adiacent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO