Cryptobusiness

Autorităţile americane clarifică: Potenţialul cumpărător al Signature Bank nu va fi obligat să renunţe la activităţile din piaţa crypto

Autorităţile americane clarifică: Potenţialul...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2023, 11:17 147

Una dintre agenţiile americane de supraveghere din piaţa bancară (Federal Deposit Insurance Corporation – FDIC) a ieşit cu o poziţie oficială după ce presa internaţională a relatat joi că orice potential cumpărător al băncii falimentare Signature Bank va fi obligat să renunţe la activităţile din piaţa crypto, potrivit CoinDesk.

FDIC respinge informaţia relatată de agenţia de presă Reuters şi spune că agenţia nu va impune o astfel de regulă.

Banca americană Signature Bank este la vânzare după ce a fost închisă de autorităţi la finalul săptămânii trecute.

Închiderea băncii din New York a venit la două zile după colapsul Silicon Valley Bank (SVB) şi la mai puţin de o săptămână după închiderea Silvergate Bank. Toate cele trei bănci erau cunoscute drept instituţii financiare deschise spre piaţa crypto.

În cazul Signature Bank, clienţii crypto reprezentau un sfert din totalul depozitelor. Banca este acum investigată de Departamentul de Justiţie din SUA şi de autoritatea de supraveghere americană (SEC) pentru că nu ar fi aplicat standarde de monitorizare destul de stricte, ceea ce ar fi lăsat loc pentru activităţi de spălare a banilor.

A fost deschis chiar un proces împotriva Signature Bank în luna februarie, în care banca este acuzată că a fost complice la „frauda FTX”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO