Cryptobusiness

Banca de investiţii Morgan Stanley: Bitcoin a înregistrat 15 perioade de „bear market” din 2009. O corecţie de 50% nu este o surpriză

Banca de investiţii Morgan Stanley: Bitcoin a...

Autor: Alex Ciutacu

31.01.2022, 14:02 3064

Scăderea cu 50% a preţului Bitcoin de la maximul record din noiembrie nu este o surpriză, iar corecţia se încadrează în parametrii evoluţiei istorice a activului digital, a scris banca de investiţii Morgan Stanley, într-o notă de cercetare citată de CoinDesk.

O evaluare corectă a criptomonedelor este dificilă întrucât se tranzacţionează într-o manieră speculativă, alimentată de un nivel ridicat de capital disponibil în dolari şi de lichiditatea întreţinută de banca centrală, a notat Sheena Shah, şefa diviziei de cercetare pentru criptomonede din cadrul Morgan Stanley.

Dacă Bitcoin ajunge sub pragul de 28.000 de dolari piaţa ar putea să scadă chiar mai jos, însă dacă trece de 45.000 de dolari evoluţia ar putea sugera că perioada de scăderi s-a terminat, potrivit raportului.

Trebuie menţionat că Bitcoin se tranzacţionează la circa 37.100 de dolari la ora redactării acestui articol, potrivit datelor colectare de pe platforma CoinMarketCap, care face o medie a preţurilor de pe mai multe platforme de exchange. Evoluţia pe ultimele 24 de ore arată o scădere de peste 2%, la o capitalizare totlă de peste 700 de miliarde de dolari.

Morgan Stanley notează că Bitcoin a trecut prin 15 perioade de „bear market” din 2009 când a fost creat, iar corecţia din ultimele luni este în linie cu modul în care evoluează criptomoneda din punct de vedere istoric.

Termenul de „bear market” defineşte o perioadă prelungită de scăderi în care preţul activelor scad cu cel puţin 20% faţă de maximele recente, pe fondul unui sentiment de pesimism printre investitori.

Până când Bitcoin nu este folosit ca mijloc de plată pentru bunuri şi servicii (în lumea crypto sau în lumea non-crypto), este greu să evaluezi Bitcoin dincolo de speculaţii, potrivit raportului Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO