Cryptobusiness

Bitcoin a revenit la nivelul de dinaintea dezastrului FTX şi s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari în ultimele două zile

Bitcoin a revenit la nivelul de dinaintea dezastrului FTX...

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2023, 22:03 312

BTC (Bitcoin) s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari în ultimele două zile, în contextul în care cel mai bine capitalizat proiect crypto a revenit la nivelul la care se situa anterior prăbuşirii platformei de exchange FTX, potrivit CNBC.

Începând de luni, preţul BTC s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari, depăşind astfel nivelul înregistrat la începutul lunii noiembrie, de circa 20.280 de dolari.

Preţul BTC a crescut cu mai mult de 22% în ultimele şapte zile, conform platformei CoinMarketCap, care realizează o medie a cotaţiilor de pe mai multe exchange-uri.

Asta vine după ce Bitcoin înregistrase o scădere bruscă în zilele de 7-8 noiembrie 2022, în contextul în care piaţa era zguduită de impactul colapsului FTX. Ulterior, moneda a ajuns de câteva ori sub pragul de 16.000 de dolari.

CoinDesk a relatat despre neregulile identificate în relaţia FTX – Alameda Research în data de 2 noiembrie, iar în următoarele zile au început să iasă miliarde de dolari din al treilea cel mai mare exchange din lume. La acel moment, Binance a semnalat că ar vrea să salveze FTX, dar s-a răzgândit în data de 8 noiembrie.

Companiile FTX cât şi Alameda Research au luat calea falimentului în data de 11 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO