Cryptobusiness

Bitcoin îşi găseşte punctul de sprijin la 36.000 de dolari, după ce criptomoneda a efectuat ieri o revenire puternică, asemenea marilor indici bursieri din SUA. Investitorii aşteaptă următoarea şedinţă Fed

Preţul celei mai valoroase criptomonede rămâne cu aproximativ 50% sub maximul atins în noiembrie

Preţul celei mai valoroase criptomonede rămâne cu aproximativ 50% sub maximul atins în noiembrie

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2022, 12:49 2329

Preţul unui Bitcoin a crescut cu 1.834 de dolari în patru ore, după ce ajunsese ieri la circa 33.000 de dolari. Per total, piaţa crypto s-a stabilizat în urma corecţiei generale de săptămâna trecută, relatează CoinDesk.

Bitcoin se tranzacţionează în prezent la 36.600 de dolari, în creştere cu 8% în ultimele 24 de ore. La ora publicării ştirii, preţul unui Ether, a doua cea mai valoroasă monedă digitală din lume, era de circa 2.450 de dolari.

Piaţa americană de capital şi-a revenit de asemenea spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de ieri, indicii bursieri scăzând pe fondul estimărilor privind politica monetară a băncii centrale americane şi tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Totuşi, S&P 500 şi Nasdaq Composite au efectuat luni cea mai mare revenire în teritorii pozitive din 2008.

Deşi Bitcoin şi piaţa criptomonedelor au părut să urmeze dinamica pieţei americane de capital, aşa cum scriau recent publicaţiile internaţionale de specialitate, relaţia dintre Bitcoin şi indicele Nasdaq 100, reprezentativ pentru sectorul tech, rămâne slabă – fapt ce aminteşte că există factori mai importanţi care pot afecta Bitcoin şi piaţa activelor virtuale.

„Cel puţin pentru moment, putem spune că preţul Bitcoin este o combinaţie între apetitul pentru risc la nivel global şi o bună parte a dinamicii pieţei din China (şi urmările restricţiilor de acolo). Influenţa exercitată de aceşti factori nu este statică, însă explică mult mai mult decât monitorizarea fiecărei mişcări a Rezervei Federale”, spune Lawrence Lewitinn, editor al CoinDesk.

Conform furnizorului de date crypto Kaiko, în pofida abruptului selloff de zilele trecute, volumul de tranzacţionare al Bitcoin de săptămâna trecută a fost mai mic decât cel din timpul scăderilor din luna decembrie.

Volumul mediu zilnic de tranzacţionare al Bitcoin pe marile exchange-uri cu expunere pe criptomonede a rămas sub 5 miliarde de dolari în ultima lună, în scădere semnificativă prin comparaţie cu datele înregistrate la începutul toamnei, scrie Kaiko.

Parţial, schimbarea a fost influenţată de faptul că exchange-urile chineze OKEx şi Huobi  au suferit scăderi considerabile ale volumelor din cauza interdicţiilor de tranzacţionare a criptomonedelor din Republica Populară Chineză.

Bitcoin se află cu aproape 50% sub recordul stabilit în luna noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO