Cryptobusiness

Bitcoin se îndreaptă către o „perioadă de creşteri susţinute”, după un plus de 20% în ultima săptămână. Ce estimări lansează analiştii în contextul în care moneda se apropie din nou de 45.000 de dolari

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume este pe minus cu 2,5% în 2022,ajungând la circa 44.800 de dolari, nivel similar cu cel înregistrat în perioada similară de anul trecut

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume este pe minus cu 2,5% în 2022,ajungând la circa 44.800 de dolari, nivel similar cu cel înregistrat în perioada similară de anul trecut

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2022, 14:50 90

Revenirea rapidă înregistrată de Bitcoin sugerează că moneda – a cărei capitalizări depăşeşte 850 de miliarde de dolari – începe să părăsească trendul descendent pe care l-a adoptat în ultimele luni şi se îndreaptă către o nouă perioadă marcată de creştere, susţine grupul de investiţii Bespoke, citat de Business Insider.

„În timp ce pieţele de capital s-au confruntat cu piedici de la începutul anului, Bitcoin se află pe minus încă din toamnă – însă până săptămâna aceasta”, spune compania.

Activul digital încearcă să treacă în teritorii pozitive în 2022, înregistrând miercuri a cincea sesiune consecutivă pe plus. La ora redactării ştirii, moneda atingea, potrivit CoinMarketCap, 44.794 de dolari, un avans de 20% în ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare. Mai mult, Bitcoin afişează un plus de 35% faţă de minimul intraday de 33.184 de dolari din 24 ianuarie.

Cele mai recente evoluţii au dus moneda peste media mobilă (moving average/MA) pe 50 de zile pentru prima dată din luna noiembrie, încheind astfel un număr record de 81 de zile în care s-a tranzacţionat sub respectivul indicator.

Evenimentul oferă astfel un suflu nou de optimism în piaţa crypto. Bespoke menţionează că, în iulie 2021, Bitcoin a încheiat o perioadă de 76 de zile sub MA pe 50 de zile, apreciindu-se ulterior cu 13,08% într-o săptămână şi cu 72,36% într-o perioadă de şase luni.

De regulă, la şase luni după ce a urcat peste MA pe 50 de zile, dinamica Bitcoin a fost, în mare parte, pozitivă, singurul declin fiind consemnat în 2018, când valoarea monedei digitale a pierdut 50 de procente.

„Performanţa la un an de la depăşirea pragului a fost pozitivă în fiecare dintre aceste cazuri, cu o creştere medie de 122%”, spune Bespoke, adăugând că datele sunt în linie cu media creşterilor anuale din 2014 încoace.

Ieri, gigantul bancar american JPMorgan a estimat că „valoarea corectă” a Bitcoin este cu 12% sub nivelurile actuale, calcul bazat pe raportul de volatilitate dintre criptomonedă şi aur.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO