Cryptobusiness

Cât de mare a fost atacul asupra platformei de tranzacţionare Crypto.com: Compania anunţă că hackerii au furat aproape 34 mil. dolari. Pierderile celor 483 de utilizatori afectaţi au fost compensate

Arena echipei LA Lakers a fost numită Crypto.com Arena, după o înţelegere de 700 de milioane de dolari care se întinde pe 20 de ani

Arena echipei LA Lakers a fost numită Crypto.com Arena, după o înţelegere de 700 de milioane de dolari care se întinde pe 20 de ani

Autor: Alex Ciutacu

20.01.2022, 16:11 1048

Dimensiunea pagubelor produse de atacul cibernetic asupra platformei de tranzacţionare Crypto.com se apropie de 34 mil. dolari, în contextul în care compania cu sediul central în Singapore a ieşit cu declaraţii pentru a clarifica cine a fost afectat de atac şi ce măsuri au fost luate, potrivit CoinTelegraph.

Trebuie menţionat că platforma de tranzacţionare Crypto.com anunţa luni că a oprit temporar depunerile şi retragerile de fonduri, întrucât compania analiza plângerile unor clienţi care au raportat o aşa-numită „activitate neautorizată” în conturile lor.

Reprezentanţii companiei transmiteau atunci că toate fondurile sunt în siguranţă, însă mai mulţi utilizatori au comentat la postare şi au reclamat că le dispar monede Bitcoin şi Ethereum din conturi.

A doua zi, compania specializată în securitate pe blockchain PeckShield a lansat un raport prin care arăta că hackerii au furat cel puţin monede Ethereum în valoare de 14,6 mil. dolari.

Acum, Crypto.com a decis să vină cu clarificări şi a transmis într-o declaraţie că „4.836,26 ETH, 443,93 BTC şi alte monede în valoare totală de circa 66.200 de dolari” au fost luate din conturile clienţilor fără permisiunea lor. Raportat la valoarea de piaţă de astăzi, dimensiunea totală a pagubelor se ridică la circa 33,8 mil. dolari.

Potrivit CoinDesk, un număr de 483 de utilizatori au fost victime în acest atac cibernetic, iar Crypto.com a compensat pierderile fiecăruia dintre ei.

Pentru a se asigura că un astfel de incident nu se repetă, Crypto.com susţine că a implementat un strat suplimentar de protecţie. Concret, un utilizator care vrea să introducă o nouă adresă la care să-şi retragă fondurile din platformă va trebui să aştepte 24 de ore de la momentul când a înscris noua adresă până la prima retragere. Totodată, de fiecare dată când este înscrisă o nouă adresă pe contul unui utilizator, acesta va primi o notificare.

Kris Marszalek, CEO al Crypto.com, a declarat pentru Bloomberg că până acum compania nu a fost abordată de autorităţi pentru a discuta acest eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO