Cryptobusiness

Celebra casă de licitaţii Sotheby`s va accepta plata în criptomonede la licitaţie pentru „Engima”, un diamant negru de 555,55 carate

sursa foto: Profimedia

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2022, 13:40 780

Celebra casă britanică de licitaţii Sotheby`s a anunţat că va accepta plata în BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) sau USDC în cadrul unei licitaţii ce are ca obiect diamantul negru de 555,55 de carate cunoscut drept „Engima”, potrivit CoinDesk.

Casa de licitaţii a declarat că decizia de a oferi această posibilitate vine după succesul de care s-a bucurat o licitaţie care a avut loc în luna iulie.

Colecţionarii de diamante au fost luaţi prin surprindere în vara anului 2021 când un diamant de 101,38 de carate a fost vândut pentru suma de 12,3 milioane de dolari către un client care a plătit prin criptomonede.

Diamantul „Enigma” este în turneu în acest moment, fiind expus pe rând în Dubai, Los Angeles şi Londra. Dacă diamantul va fi achiziţionat prin criptomonede, tranzacţia va fi procesată prin Coinbase Commerce, a declarat Sotheby`s.

Cel mai scump diamant vândut vreodată a fost „Pink Star”, care a atras un preţ final de 71 de milioane de dolari într-o licitaţie organizată de Sotheby`s în aprilie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO